Felkészülni, vigyázz - KUPADÖNTŐ!!!

 Jöjjön aminek jönnie kell, kezdődjön a kupadöntő! Békéscsaba-Nyíregyháza, ugyanúgy mint egy éve! Azzal a különbséggel, hogy akkor mindenki a csabaiakat tartotta esélyesnek, és azt mondták, az is csoda, ha a Fatum Nyíregyháza szettet nyer. Szettet nyert – hármat is! Ez pedig röplabdában győzelmet, kupagyőzelmet ér.


Azóta aztán nagyot változott a világ a honi röplabdában. A BRSE egyeduralma megdőlt, a Fatum Nyíregyháza négyszer is legyőzte a bajnokságban ( háromszor is szükség volt a döntő szettre), a Vasas vezeti a tabellát, a csabaiak pedig lehet, hogy csak a harmadik helyen zárják az alapszakaszt az Extraligában. Közben viszont történelmi sikert arattak a CEV Kupában, bejutottak a négy közé, és egy olasz együttes ellen már a döntőért harcolnak. Az egyszeri földi halandó ebből milyen következtetést von le: a magyar bajnokság erősebb mint a nemzetközi kupa…
Ez persze koránt sincs így, de tény, sokat változott pozitív irányba a bajnokság színvonala. Minőségi játékosok érkeztek komoly nemzetközi tapasztalattal, és nincs előre lefutott meccs. Ezt a Fatum Nyíregyháza is saját bőrén tapasztalhatta, a sokak által lebecsült Jászberény például 0-2-ről győzte le a mieinket. Így aztán nehéz előre megjósolni az eredményeket, döntő, ki tud még valami újat mutatni a másiknak.

- Négyszer találkoztunk a Békéscsabával, jól ismerjük már egymást, így fontos lehet, ha valaki meglepetéssel szolgál a másiknak. Nem kell nagy dolgokra gondolni, pici változtatás is elég ahhoz, hogy valaki győztesen kerüljön ki egy-egy párharc során. És persze fontos szerepe lesz az erőnlétnek is. Nálunk Darabos Balázs személyében egy kiváló szakember dolgozik, igyekszünk összehangolni úgy a tréningeket, hogy a labdás és a fizikai edzésekre egyaránt jusson idő. Nagyon jó stábbal dolgozhatok, igyekeztünk a héten minden tekintetben felkészíteni a lányokat a fináléra, a célunk pedig a címvédés – mondta Hollósy László vezetőedző.

A Békéscsaba célja pedig nem lehet más, mint visszaszerezni a trónt.

- A Magyar Kupa döntője a sportág egyik legnagyobb eseménye. Készen állunk, hogy visszahódítsuk a trófeát. Nem foglalkozunk a bajnoki alapszakasz eredményeivel, hiszen ez egy teljesen más mérkőzés lesz. A CEV Kupa után péntektől már a kupadöntő van fókuszban. Számítunk szurkolóink támogatására, közösen elérjük céljainkat – mondta Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A szurkolókra a Fatum Nyíregyháza játékosai is számíthatnak, a különbusz megtelt. Vasárnap délután pedig kiderül, melyik tábor lesz boldogabb a találkozó után.

Dankó László