Feljelentést tett Hunyadi

A DK nyíregyházi önkormányzati képviselője az ezt megelőző sajtótájékoztatón azt állította, hogy az elmúlt három évben a Nyíregyházán létesített játszóterek és kondiparkok beruházásainál történhettek pénzügyi visszaélések. Szerinte a kivitelező sajátosan árazta a letelepített eszközöket, s úgy látja, az ő rendelkezésére álló adatok szerint, egyes esetekben indokolatlanul sok anyagot számoltak el, és véleménye szerint az is előfordult, hogy a szerződésben szereplő anyagoknál olcsóbbakat használtak fel a kivitelezésénél.

– Ezeknek az adatoknak az ismeretében döntöttem úgy, hogy a mai nap ebben az ügyben büntetőfeljelentést teszek ismeretlen tettes ellen a járási ügyészségen – mondta a képviselő.

A Hunyadi János sajtótájékoztatóján elhangzottakra a NYÍRVV az alábbiakban reagált:

Hunyadi János képviselő úr állításaival ellentétben a kifogásolt beruházások szabályos közbeszerzési eljárások lebonyolítása után, a megfelelő műszaki tartalommal jöttek létre. A nyíregyháziak azóta is nagy megelégedéssel használják a létrejött játszótereket és kondiparkokat. Hunyadi úr haragja persze más okból is eredeztethető, hiszen – a cégtől való elbocsátása után – munkaügyi pert vesztett volt munkáltatójával, a NYÍRVV-vel szemben. Így nem kapta meg az általa követelt több mint 20 millió forintot. Bízunk benne, hogy a képviselő úr előbb vagy utóbb felülemelkedik majd személyes sérelmein és társaságunk munkáját a jövőben a valódi tények alapján tudja értékelni. Addig is minden vizsgálatnak állunk elébe, hiszen meggyőződésünk, hogy minden a jogszabályoknak és a műszaki előírásoknak megfelelően zajlott.

NYÍRVV Nonprofit Kft.

Hunyadi János önkormányzati képviselő viszontreagálása:

A leghatározottabban visszautasítom, hogy személyes sérelem játszana szerepet képviselői munkám ellátásában. Ezzel szemben munkám során messzemenően felhasználom település-üzemeletető szakmérnökként megszerzett tudásomat, tapasztalatomat, gyakorlatomat.

Tény, hogy a törvényesen rendelkezésemre álló jogorvoslati lehetőségek alapján a munkaviszony megszüntetés jogellenességének megállapítását kérve, 2011-ben munkaügyi pert kezdeményeztem volt munkáltatóm, a NyírVVNonprofit Kft ellen, de a per tárgyát képező kártérítési összeget a NyírVVNonprofit Kft. reagálásában a valósnál lényegesen magasabb összegben tüntette fel.

Hunyadi János
önkormányzati képviselő