Felavatták a VLAMI székhelyét

Új épület

 

A történelmi egyházak képviselői megáldották és megszentelték a Vásárhelyi László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény új épületét. A belvárosi székhelyet már 2016 szeptemberében birtokukba vették a diákok és az őket felkészítő tanárok, az ünnepélyes átadóünnepségre azonban az VLAMI és a Nyírség Táncegyüttes nagyszabású gálaműsorának napján került sor.

 

Mint egy nagy család

 

Demarcsek Zsuzsa, a Vásárhelyi László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója elmondta, az öröklődés, a hagyomány átadása, illetve az a felmenő rendszerű képzés az, amit megvalósítanak az iskolában. Az igazgató kifejtette, jó látni, hogy mikor belép a gyerek mit tud, és az évek során hogyan fejlődnek, illetve végigkísérhető az út is, amely a Nyírség Táncegyüttesig vezet. Az igazgató elmondta, az iskolában a gyerekek egymástól is tanulnak. A nagyobbak odafigyelnek a kicsikre, de a kicsiktől is nagyon sokat tanulnak a nagyok.

A 19 éve működő iskolában néptáncot és népzenét, moderntáncot, képzőművészetet, valamint színjátszást tanulhatnak a diákok hat éves kortól egészen 22 éves korukig, színessé téve ezzel is a város kínálatát.

 

A képzés színesíti Nyíregyháza kulturális életét

 

Halkóné Dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő, a Köznevelési- Kulturális és Sportbizottság elnöke elmondta, nagyon büszkék Nyíregyháza színes kulturális életére. Hozzátette, a kultúra azonban nem teremtődik magától, hanem azért tenni kell valamit. Egyik szeglete ennek a köznevelés és intézményei. Az elnök kifejtette, rajtuk kívül ezek az iskolák azok, akik a Kárpát-medence hagyományait megőrizik és a gyermekeken keresztül a családokba közvetítik. Mindezeken kívül ezekből a gyerekekből lesznek később azok a művészek, akik Nyíregyháza hírnevét öregbítik.

Az épületátadót követően a Vásárhelyi László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény képzőművészet tanszakos diákjainak nyílt kiállítása a Váci Mihály Kulturális Központban. Majd színpadi produkciókkal folytatódott az ünnepség.

ME.