Fáskamrában bújt el a rendőrök elől, de elfogták
Fotó: police.hu

 

Sorozatban követte el Nyíregyházán a vagyon elleni bűncselekményeket.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti Rendőrőrse lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, aki 2022. augusztus 4-én Nyíregyházán, az egyik lakótelepen található parkolóból eltulajdonított egy Polymobil típusú benzinmotoros kerékpárt, amivel közel százezer forint kárt okozott a tulajdonosnak.

A rendőrök a bejelentés után adatgyűjtést végeztek, és rövid időn belül megállapították, hogy a kerékpár eltulajdonításával, valamint további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is T. D. 18 éves nyíregyházi lakos hozható összefüggésbe. Az érkerti nyomozók több lopás elkövetése miatt folyamatban lévő büntetőügyet egyesítettek, és a rendelkezésükre álló bizonyítékok értékelése után megalapozottá vált a gyanú, hogy a bűncselekményeket T. D. követte el. A férfi felkutatása érdekében bevezetett rendőri intézkedések azonban nem jártak eredménnyel, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. A nyomozók a szökésben lévő férfit 2022. szeptember 2-án egy nyíregyházi ingatlanon álló fáskamrában fogták el, ahol napokig bujkált, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon előállítása után 9 rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki gyanúsítottként. A vagyon elleni bűncselekményeket Nyíregyházán követte el, a kerékpár eltulajdonítása mellett hét személygépkocsi utas- és csomagteréből tulajdonított el különböző értéktárgyakat, köztük szerszámokat, szerszámgépeket, ruhaneműket, valamint egy nyíregyházi ingatlanon lévő garázsból szintén szerszámgépeket, és némi aprópénzt vitt el.

A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit az illetékes bíróság 2022. szeptember 5-én elrendelt.    

 

Forrás: police.hu