Fásítás – Kiosztották a lakosság számára az „Ültess egy fát a holnapért!” program növényeit
Fotó: Illusztráció

Kiosztották a lakosság számára az „Ültess egy fát a holnapért!” program növényeit a NYÍRVV telephelyén. Az akcióban a lakosság, valamint önkormányzati fenntartású intézmények igényelhettek díszfát, díszcserjét és örökzöldeket. Összesen 114 pályázó között osztottak ki 138 fát és 923 cserjét, több mint 4 millió forint értékben.

Nagy volt az érdeklődés a városüzemeltetési társaság pályázata iránt, az „Ültess egy fát a holnapért!” program növényeit múlt péntek reggel nyolc órakor kezdték el kiosztani a társaság Tüzér utcai telephelyén. Ez az akció is része a polgármesteri nagyszabású faültetési programnak. A pályázat feltétele volt, hogy közterületre kell kiültetni az ajándékba kapott növényeket. A lakosság, valamint önkormányzati fenntartású intézmények is igényelhettek díszfát, díszcserjét, örökzöldeket.

Társaságunk 2022-ben is meghirdette az „Ültess egy fát a holnapért” akciót. A városszépítő kezdeményezésben a NYÍRVV díszfákat és díszcserjéket adott a lakosságnak, illetve önkormányzati intézményeknek. A pályázatra február 15-ig lehetett jelentkezni, amire 114 pályázat érkezett. Az elbírálást követően megrendeltük a fákat, és elkezdtük kiosztani a nyertes pályázóknak, mind a 114 pályázat nyertes lett. Összesen 138 fát és 923 cserjét osztunk ki” – mondta el Dicső Péter közterület-kezelési igazgató.

Az akció célja a város zöldfelületeinek további növelése, valamint a helyi közösségek szemléletformálása, új zöldfelületek létesítése és megőrzése. A NYÍRVV szakemberei jó tanácsokkal is ellátták a lakosságot azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell elültetni a növényeket, illetve gondozni azokat a későbbiekben. A telepítendő növények fajtáit szintén a társaság szakemberei határozták meg, az érintett terület sajátosságainak, az ültetés szempontrendszerének és a közművek elhelyezkedésének figyelembevételével. Ha valaki pénteken nem tudott elmenni az igényelt növényekért, azt ezen a héten pénteken pótolhatja.