Ezúttal drónnal is ellenőriztek
Fotó: police.hu

A nyíregyházi rendőrök drónt is bevetettek, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést a szabolcsi megyeszékhelyen.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársainak bevonásával tartott fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést a szabolcsi megyeszékhelyen 2022. január 26-án.

Az akció célja ezúttal is a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt. A rendőrök azoknak a járművezetőknek a kiszűrésére fókuszáltak, akik haladás közben figyelmen kívül hagyják a közúti közlekedés szabályait, és magatartásukkal balesetveszélyes helyzetet idéznek elő, mit sem törődve saját, és mások biztonságával. A dinamikusan elkövetett szabálysértéseket elkövető járművezetőknek hadat üzentek, és kiszűrésük érdekében egy drón segítségével a levegőből is fürkészték a forgalmat.     

 Az eszköz segítségével több, mint száz jogsértést észleltek és dokumentáltak, a szabálysértést elkövetett járművezetőket megállították, tettükkel a helyszínen szembesítették őket, és szankcionáltak. Az ellenőrzés alatt tapasztalt szabálysértések a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, az elsőbbségi, az irányjelzési, a kanyarodási szabályok megsértése, záróvonal átlépése, a biztonsági öv használatának elmulasztása, és a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata. A rendőrök 86 esetben szabtak ki pénzbírságot, 4 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, és további 14 esetben éltek a figyelmeztetés lehetőségével. Ez idő alatt a sebességmérő készülék 22 gyorshajtást is rögzített.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be,

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu