Ezüst és bronz – Remek szereplés a közép-európai országok junior válogatott találkozóján
Fotó: Illusztráció

Remek szereplés a közép-európai országok junior válogatott találkozóján. A nemzetközi úszóversenyen 100 m mellen ezüstöt, 200 mellen bronzérmet nyert, valamint 50 m mellen negyedik lett Barna Bianka Dorottya, a Nyíregyházi Sportcentrum úszója Szerbiában.

A magyar csapat 29 arany-, 21 ezüst- és 13 bronzérmet szerzett a közép-európai országok viadalán. Barna Bianka Dorottya egyedüli nyíregyháziként vett részt a tornán, amelyen 3 számból kettőben dobogós eredményt ért el.

„Nagyon jól éreztem magam a versenyen, jó időeredményeket sikerült úsznom, ez nagyon biztató a serdülő országos bajnokságra nézve, a magyar csapat nagyon jó volt, jó volt a hangulat is, nagyon jó társaság alakult ki, szurkoltunk egymásnak, és biztattuk egymást, ennek is köszönhető szerintem, hogy jó időeredményeket sikerült elérnünk” – mondta el az úszó.

Urbin Tamás, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. úszó szakág vezetője a nemzetközi szereplésről elmondta, nagyon jó tapasztalatokkal jöttek haza, Bianka a formájának megfelelően versenyzett.

„100 méter, 200 méter mellen közel a legjobb eredményét úszta, 50 méter mellen egy picit elmaradtunk, bár úgy utaztunk ki, hogy erre nem nagyon készültünk, munkából mentünk, most másfél hét maradt a serdülő bajnokságig, az lesz a fő verseny. 100-200 méter mellen, a fő versenyszámaiban szeretnénk az országos bajnokságon megvédeni a bajnoki címét, tavaly ő lett a serdülőbajnok, illetve az 50 méter mellet ehhez felzárkóztatni, én nagyon bízom benne, hogy az egyéni számain kívül váltóban is döntőket fogunk tudni úszni.”

Az idén a legfontosabb az országos serdülő bajnokság Bianka számára, de ezt követően készülnek majd a következő nemzetközi szereplésére is, amely egy 4 nemzet kupa lesz, október, november környékén – tette hozzá Urbin Tamás.