Évet zárt a Szpari - két hét múlva kezdődik a felkészülés

 38 mérkőzés, 16 győzelem, 12 döntetlen, 10 vereség. Ez a mérlege a Nyíregyháza Spartacusnak a 2017/2018-as szezon után. A keret tagjai egy évzáró után kezdték meg két hetes szabadságukat.

- Rövid szünetet kapnak csak a játékosok, mivel július 29-én már kezdődik a következő bajnoki idény. Öt hét marad a felkészülésre, és edzőtáborba nem utazunk, végig hazai környezetben készülünk majd. Terveink szerint a felkészülési találkozók nagy részét is itthon vívjuk. A keretben lesznek változások, folyamatosan egyeztetünk labdarúgókkal - mondta Bozsik József vezetőedző.

Ami az előző szezont illeti, hazai pályán volt hatékonyabb a Spartacus, a Városi Stadionban 19 meccsből 11-et nyert meg és ötször játszott döntetlent, míg idegenben 5 győzelmet aratott 7 döntetlen és 7 vereség mellett. A házi gólkirály Pekár László lett 9 góllal, megelőzve a 8 találatig jutó Dragóner Filipet. A legtöbb gólpasszt is Pekár László adta, 18-at. Jova Levente 12 alkalommal megóvta kapuját a góltól, a legtöbb sárga lapot Holdamf Gergő kapta - nyolcszor figyelmeztették. Egyszer játszott emberhátrányban a Szpari, Forró Gyulát állították ki - egy erősen vitatható szituációban.

Dankó László