Évértékelő elismerésekkel

Toldi András tű. őrnagy, nyíregyházi tűzoltóparancsnok beszámolójával kezdődött a csütörtöki értékelő állománygyűlés. A parancsnok elmondta: a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság működési területére összesen 916 jelzés érkezett a tavalyi évben, ebből 526 tűzesetre, míg 390 alkalom pedig műszaki mentésre vonatkozott, de összességében 650 esetben kellett beavatkoznia az egységeknek.

A közösségi szolgálattal kapcsolatban a 2014/2015-ös tanévben összesen 21 középiskolával kötöttek együttműködési megállapodást, Nyíregyháza mellett Demecserben, Nagykállóban és Újfehértón is teljesíthették szolgálatukat a diákok, a helyben lévő önkormányzati vagy önkéntes tűzoltóságoknál.

A parancsnok beszélt az önkéntes tűzoltó egyesületekről is, amelyekkel sikerült megállapodást kötniük, így kilencre emelkedett azon civil szervezetek száma, amelyek segítik a hivatásos vagy önkormányzati tűzoltók munkáját a tűzoltósághoz tartozó 31 településen egy-egy beavatkozásnál.

[REKLAM]

A munkával kapcsolatban is számos esetben részesültek elismerésben az állomány tagjai, de a sportsikerek sem maradtak el – tette hozzá a parancsnok, így a 2015. március elsején Tokajban megrendezett „Tavaszváró Kupa” elnevezésű regionális rendvédelmi kispályás labdarúgótornán a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata az első helyen végzett, de a megyei lépcsőfutó versenyen másodikak lettek, a Szatmárnémetiben megrendezett hasonló versenyről pedig a harmadik helyezéssel térhettek haza. A megyei szakmai versenyen a vezetői kategóriában az első helyezést, míg a gépjárművezetői kategóriában a harmadik helyezést érték el.

A beszámolót Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője megfelelőre értékelte, valamint meghatározta a 2016-os esztendőben elvégzendő feladatokat.

Ezt követően az „Év tűzoltója” címet idén Nagy Mihály tű. főtörzsőrmester kapta, míg Dóka Imre tű. főhadnagy, megyei szóvivő díszoklevelet vehetett át a Nyíregyháza Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2015. évi munkájának hiteles tájékoztatásáért.

(Forrás: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI)