Európai Mobilitási Hét – Autómentes napot tartottak Nyíregyházán
Fotó: Trifonov Éva

Idén huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek részeként Nyíregyházán is autómentes napot tartottak szerdán. A felhívásnak már több éves hagyománya van a városban. Ezen a napon a mozgást és a környezetvédelmet is népszerűsítik.

Az autómentes nap célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési és környezetvédelmi kampánya egyre népszerűbb Magyarországon is, Nyíregyházán számos program kísérte a megmozdulást.

„Minden örömünkre már huszadik alkalommal csatlakozott Magyarország és Nyíregyháza is az autómentes naphoz, a Mobilitási Héthez. Ez egy alkalom arra is, hogy felmérjük, lehet-e autó nélkül közlekedni, kerékpárral, rollerral, gyalogosan, tehát, hogy egy kicsit elgondolkozzunk rajta, hogy más alternatívák is vannak.”- mondta el a rendezvény megnyitóján Kazai Béla, a Zöld Kerék Alapítvány elnöke.

Utoljára 2019-ben tartották meg ezt a napot, melyen Magyarország 292 helyszínnel vett részt, és ezzel a harmadik helyet szerezte meg Európa 48 országa közül.

Kapcsolódó galéria

Autómentes Nap 2021