Elszaporodtak az éjszakai rongálások Nyíregyházán

Felsorolni is hosszú, mennyi mindent tettek tönkre hétvégén a vandálok. A Dob utcai játszótéren megrongáltak két rugós játékot. Örökösföldön a rózsakaput lassan teljesen széttördelik, Butykán a kerítést szaggatták szét, a Kollégium utcai játszótéren a háromtornyú vár védőkorlátait törték le, a Piros ház udvarán a játékvár függeszkedőjét tették tönkre, a kirugdosott facsemeték, felszedett padok és hulladékszelencék, valamint a szétdobált szemét pedig sajnos mindennapos jelenség. A kár több százezer forint értékű, a NYÍRVV Kft. munkatársaitól többnapos munkát igényel a helyreállítás.

 

NEM KÍMÉLNEK SEMMIT

 

Keczkó János irodavezető elmondta, sajnos semmit nem kímélnek a vandálok, tönkretesznek köztéri berendezéseket, kondiparkos és játszótéri eszközöket, zöldfelületeken a virágokat, cserjéket. A tavaszi időszakban rózsatöveket loptak és kis fákat törtek ki, vagy kimozgatták, így azok elpusztultak.

 

ÉVI 5 MILLIÓ FORINT A KÁR

 

A tapasztalatok szerint a rongálások a nyári időszakban és elsősorban a hétvégi éjszakákon történnek. A NYÍRVV Kft. minden esetben feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. A felderítő munkát sok esetben segítik az egyre több helyen felszerelt térfigyelő kamerák. Emellett az érintett területeken gyakoribb járőrözést kérnek a Közterület-felügyelet munkatársaitól. Szomorú tény, hogy a vandálok pusztításának helyreállítása évente 5 millió forintba kerül a városnak.

Szoboszlai Tibor