Előzzük meg a közúti tragédiákat!

Az utóbbi hetekben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság illetékességi területén megszaporodott az úgynevezett „utoléréses és pályaelhagyásos” balesetek száma.

A közúti tragédiák megelőzése érdekében fogadják meg a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának tanácsait:

– A járművezetők mindig a megváltozott útviszonyoknak, időjárási körülményeknek megfelelően közlekedjenek!

– A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva vezessenek, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata!

– Nagyon fontos lakott területen kívül és belül is a sebesség megfelelő megválasztása! Jeges, havas úton jelentősen megnő fékút, megcsúszás esetén pedig nagyobb sebességnél sokkal nehezebb korrigálni a jármű mozgását, ami akár súlyos következményekkel is járhat!

[REKLAM]

– Lefagyott útburkolaton kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat!
Jeges, csúszós úttesten útkanyar előtt mérsékeljék sebességüket a szemközti sávba történő átsodródás, illetve az úttestről való lesodródás veszélye miatt!

– A balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák meg a gépkocsijuk ablakait, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen!

Utazásuk megtervezésekor hosszabb menetidővel számoljanak!

A fenti tanácsok betartásával minimálisra csökkenthető a balesetek kockázata még a kritikusabb téli időszakban is. A biztonságos közlekedés és a balesetek megelőzése mindannyiunk közös érdeke!

police.hu