Elkezdődött a roham az írószerekben

 

„Könyv, toll, tinta, ceruza...”

 

„Könyv, toll, tinta, ceruza, rontom-bontom, kezdődik az iskola, csak aszondom.” írta Weöres Sándor a Kezdődik az az iskola című versében. A 11 héten át tartó nyári vakációból már csak három maradt, így a gyerekeknek és szüleiknek lassan meg kell barátkozni a gondolattal, hogy szeptember 1-jén, pénteken megszólalnak az iskolák csengői és kezdetét veszi a 2017-18- as tanév. Az új iskolai időszakhoz folyamatosan érkeznek a tankönyvek az oktatási intézményekbe, azonban a könyveken kívül írószerekre, technika, rajz és testnevelés felszerelésre, tisztasági csomagra és egyéb speciális eszközökre is szüksége lehet egy iskolásnak. Sok szülő már a tanév végén beszerzi a tanszerek egy részét, a legtöbben azonban a nyár utolsó heteire hagyják a nagy bevásárlást.

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Augusztusban vásárolnak a legtöbben

 

Szűcs Mihályné, a Renomé-Print Kft. tulajdonosa azt mondta, a sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy augusztus 10. után kezdik beszerezni a szülők a szükséges dolgokat egészen szeptember első hétéiig. Hozzátette, vannak elővásárlások, akkor, amikor az óvodások ballagnak, hiszen olyankor a keresztszülők és a nagyszülők ajándékként megveszik az iskolatáskát és a tolltartót, de a legtöbben augusztusban érkeznek.


Van, aki listával megy

 

Van olyan szülő, aki listával érkezik a boltba, hiszen egyes iskolák pedagógusai segítségként elkészítik a szükséges felszerelések listáját. Az üzletekben azonban jól felkészült eladók segítenek kiigazodni a tanszerekkel megrakott gondolák között. A legtöbb felszerelés az első osztályba lépőknek szükséges, azonban a többi évfolyamon tanulóknak is be kell szerezni a tanév közben tönkrement holmikat.

Horváth Albert lánya harmadikos lesz, így neki iskolatáskára volt szüksége. Az apuka elmondta, a kisebb használati cikkeket már korábban megvásárolták, erre az alkalomra már csak az apróságokat és a slágertermékeket hagyták.

 

Egyszerűbbtől az exkluzívig

 

Az írószerek dolgozói felkészültek az esetleges rohamra, és minden igényt megpróbálnak kielégíteni, így az egyszerűbbtől az exkluzívabb tanszerekig minden kapható az üzletekben. Így iskolatáska, típustól és márkától függően 2000 forinttól egészen 30 ezer forintig kapható, tolltartót 500 forinttól 4-5 ezer forintig lehet vásárolni. Füzeteket 65 forinttól 490 forintig kínálnak, grafitceruzát pedig 40 forinttól 230 forintig választhatnak az iskolások. A tanszergyártók a balkezes gyerekekről sem feledkeztek meg, hiszen forgalmaznak olyan ollót, grafit,- és színes ceruzát, amelyet kifejezetten ők használhatnak.

ME.