Elismerést hozott a szilveszteri gála
Elismerést hozott a szilveszteri gála

Jelentős szakmai elismerésben volt része a Móricz Zsigmond Színháznak, mikor tavaly a Duna TV felkérésére ők adták a szilveszteri műsort a csatornán. A novemberi felvétel fergetegesre sikerült, amit nem látványos pillanatok visszaidézésével támasztunk alá, hanem néhány nézői vélemény megosztásával. A lényeg: ország-világ láthatta, mire képes a teátrumunk!

A szomszéd megyeszékhelyhez kötődő, de jelenleg Németországban dolgozó levélíró megjegyezte, örül, hogy nem csak a szokásos szilveszteri klisék szerepeltek a műsorban, gondolva az „operett-kötelezőkre”. Majd kiemelte, kellemes meglepetés volt számára a sok tehetség, és a  flott színpadra állítás. „Amit még külön ki szeretnék emelni, hogy jó táncosaik vannak. Boldog lehet az a társulat, ahol még az ügyelő is így tud táncolni a színpadon!”

„Bárhol megállná a helyét”

Budapestről érkezett az az üzenet a társulathoz, melyben egyértelműen fogalmaztak: „Köszönjük szépen  a  már régen – évek óta – nem látott nagyon szép, színvonalas szilveszteri produkciót! Bárhol a világban megállná a helyét a színpadokon! (Utóiratként pedig hozzátették: „A kedvencünk Dézsi Darinka lett!  De mindenki szuper volt!”) A Budapesti Cantemus Rajongók Körének Baráti Köréből is érkezett egy gratuláció, melyben természetesen kiemelten megköszönik, hogy a program összeállításánál gondoltak a „kislányaikra” a nagyszerűen összeállított műsorban, melynek megnézésére előzetesen is biztattak mindenkit, mert a „nyíregyháziak mindig, mindent jól csinálnak”. Majd hozzátették: „Remek volt! Ennyi gyönyörű, és tehetséges, lelkes fiatalt ritkán láthat az ember. Színvonalas, tartalmas volt, az új szerzemények, a régi operettrészletek, a táncok, a műsor összeállítása, szóval minden! Egy profi revüben volt részünk. Még egyszer köszönöm, köszönjük és szívből gratulálunk!” (Itt is izgalmas az utóirat, mely vélhetően érvényes volt a szereplők jelentős részére is: „Ha ez így megy tovább, reggelig kapkodhatom fel a mobilomat, jönnek, jönnek a gratulációk!”)

„Briliáns, igényes, ízléses”

A közvetlen levelek mellett a közösségi oldalakon is érkeztek gratulációk. Terjedelmi okok miatt csak egyből idézünk, melynek szerzője a csatornákat váltogatva véletlenül kapcsolt a Duna TV-re. De aztán ott is ragadt. „Egyik jelenet vitte, kézen fogta a másikat. Stílusok, korszakok, tánc és énektudás, dinamika és kidolgozás döbbenetes volt. ... Nem egy-két jelenet, hanem az egész műsor csillogó, „egykristály öntvény” volt. Végig kiváló koreográfia, csodálatos táncosokkal, kiváló énekesekkel, pompás zenével, kosztümökkel. Olyan magas szintű ének- és mozgáskultúrát az utóbbi időben nem láttam. ... Tökéletes, egyenletes, magas színvonalat, végig magas művészi teljesítményt hordozott a műsor teljes ideje alatt. Hihetetlenül finom, igényes, ízléses, magas tartalom mellé, kiváló színpadtechnika társult. A ruhák pazar, karakterek kiemelése mellett a színpadi összhatása is bámulatos élményt adott. ... Én még ilyen briliáns színészi gárdát nem láttam az utóbbi évtizedben. Tisztelet és köszönet a Móricz Zsigmond Színház igazgatóságának, rendezőjének és az egész színház művészeinek. Éljenek a vidéki színházak, a friss, ízléses, dekadencia nélküli modern katartikus élmény követei!”

Aki lemaradt volna a képernyők előtt az óév utolsó napján a vetítésről – vagy aznap délután a színházban majdnem a komplett gála „ismétléséről”, a media­klikk.hu oldalon, a videóknál találja meg a műsort. Érdemes rászánni a másfél órát!