Egyre több földút lesz aszfaltos! Az Aranykalász sor végén is zajlanak munkálatok

Egyre több földút lesz aszfaltos! Az Aranykalász sor végén is zajlanak munkálatok
Az Aranykalász sor végén is zajlanak munkálatok

A sóstóhegyi városrész talán egyik leghosszabb utcája az Aranykalász sor, amelynek vége földút volt. Eddig; hiszen a munkálatok már javában zajlanak, hamarosan végig szilárd burkolatú lesz az Aranykalász sor!

Dicső Péter, a NYÍRVV út- és közterület-kezelési csoportvezetője elmondta:

Itt a lakók kezdeményezésére és a lakók hathatós támogatásával sikerült elérnünk azt, hogy az aszfaltút az épülhet. Ez azt jelenti, hogy a lakók önkormányzati tulajdonba adtak területeket annak érdekében, hogy itt ténylegesen meg tudjunk építeni egy szilárd burkolatú utat. Fontos, hogy a lakók még a tervezést is megfizették pluszba.

Idén önkormányzati forrásból 23 utcában épít aszfaltutat a NYÍRVV, összesen közel 7 kilométer hosszban. A beruházás nettó 900 millió forintba kerül. Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, melyek az elmúlt években benépesültek, forgalmassá váltak; a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak – többek között az Aranykalász soron, de a Kertvárosban, Kőlaposon, Örökösföldön, Borbányán, Oroson és Kistelekiszőlőben is vannak fejlesztések. Dicső Péter hozzátette:

Sajnos kezdenek elfogyni azok az utak, ahol megfelelően rendelkezésünkre állnak a területek. A lakóknak a segítségére van szükségünk sok esetben; a folyamat már elindult elsősorban Kistelekiszőlőben. Megemlíteném a Gálya és a Füredi utca lakóit, akik mindent megtettek azért, hogy az összes érintett területet átadják az önkormányzatnak, a Füredi utcán már nemsokára el is tud kezdődni a kivitelezés, a Gálya utcán pedig még egy problémásabb terület van, de reméljük, hogy az is megoldódik hamarosan és akkor idén a Gálya utca is ki tud épülni.

Az idei útépítésekkel Nyíregyháza területén 289 km-re nő a szilárd burkolatú utak hossza, mely a 2013-ban megkezdett koncepció elindításakor 240 km volt.

Az útjavítási munkálatok is folyamatosak. Idén a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával történő nagyfelületű útjavítás során több mint 20 utcában, közel 20 ezer négyzetméteren állítja helyre a meglévő aszfaltutat a NYÍRVV. A járdaépítési és helyreállítási munkálatok is folytatódnak. Ezek a fejlesztések többek között érintik majd Nyírszőlőst, a Jósavárost és a malomkerti városrészeket.

Kapcsolódó galéria

Aszfaltozás előtt az Aranykalász soron