Döntetlen az edzőmeccsen - a Kazincbarcika volt a Szpari ellenfele

A Kazincbarcika ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen a Nyíregyháza Spartacus. A Szpari már a 2. percben vezetést szerzett, Hornyák Marcell egy labdaszerzés után középre ívelt, Kovác Alan pedig higgadtan a kapuba helyezett, 1-0.


Gyorsan jött a válasz, az 5. percben egy balról érkező beadás után kipattant a labda, és Farkas András egyenlített. A 15. percben Kovác helyzete még kimaradt, majd egy perccel később az ő beadása után Rezes László kapásból lőtt a kapuba, 2-1. A harmincadik percben teljes sort cserélt Zoran Spisljak. A gyors gólok után kiegyenlített volt a játék, majd a 43. percben Vajda harcolt ki büntetőt, melyet Lukács értékesített, 2-2. Az első félidő döntetlennel zárult. Fordulás után Ötvös majd Starosta előtt adódott lehetőség, de blokkoltak a védők. A 60. percben Nagy Máté védett bravúrral egy lövést, és bár a kapuk ritkán forogtak veszélyben, jó volt a tempó. A 67. percben Cenaj 20 méteres lövése pattant szögletre, majd Starosta közeli lövésénél mentettek nagyot a vendégek. Ötvös lövését hárította a kapus, a másik oldalon pedig mellé ment egy próbálkozás. A 85. percben nagy helyzet maradt ki, egy beadás után Tóth B. a kapufát találta el estében, majd a kipattanó után Starosta lőtt fölé. Az eredmény nem változott, maradt a döntetlen.

Nyíregyháza Spartacus – Kazincbarcika 2-2 (2-2)

Nyíregyháza: Csorvási – Svedyuk, Végső, Fodor, Pejovic, Gulyás, Papp, Kovác, Polényi, Rezes, Hornyák

Nyíregyháza 30. perctől: Csorvási (Nagy M. a szünetben) – Tóth. Á, Velimirov, Szekszárdi, Farkas, Ötvös, Wieland (Starosta 50.), Cenaj, Motkó (Magyar 79.), Kovács N., Tóth B.,

vezetőedző: Zoran Spisljak