Egy doboznyi szeretet

A nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium diákjai rendszeresen részt vesznek jótékonysági akciókban. Idén decemberben plüssmacikat gyűjtöttek, az Állatbarát Alapítványnak pedig sütivásárt szervezett a diákönkormányzat. Az intézmény a Magyar Református Szeretetszolgálat „Egy doboznyi szeretet” elnevezésű gyűjtéséhez is csatlakozott, melyet a közmédia „Jónak lenni jó” című műsora is támogat.

 

Nyitottság és tehetség

 

Huszárné Kádár Ibolya, a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium igazgatója elmondta, nagyon megtetszett a tanári karnak az akció, amely keretet és rendszert adott a jótékonyságnak. A vezető hozzátette, úgy véli, az iskola leképezése a társadalomnak. Elmondta, járnak hozzájuk tehetősebb szülők gyerekei és kevésbé tehetőseké. Kiemelte, a pedagógusok feladata az, hogy úgy tanítsák meg a gyerekeket egymás tiszteletére, hogy ne a telefont, vagy a cipőmárkát nézzék, hanem a nyitottságot és a tehetséget a másikban.

Az iskola vezetője szerint ehhez a légkörhöz hozzátartozik a tolerancia és a jótékonykodás is. Az iskola 20 osztálya és a pedagógusok összesen 30 dobozt gyűjtöttek össze, amelyek tartós élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmaznak.

Pásztorné Jászai Erika, a Magyar Református Szeretetszolgálat területi koordinátora meg köszönte azt a sok dobozt, amely szerintük tele van szeretettel és tartós élelmiszerrel.

A csomagokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai még decemberben eljuttatják a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elő, hátrányos helyzetű, rászoruló családoknak. A Zrínyi Ilona Gimnáziumban a jótékonykodás nem áll meg az ünnepek után. Februárban egy bált szerveznek, melynek bevételéből egy Csodatermet szeretnének kialakítani az iskola dolgozói és tanulói.

ME.