Egészséghét Oroson – Idősotthon és Nappali Klub
Fotó: Trifonov Éva

Szemészeti szűrővizsgálat, kvantumrezonanciás állapotfelmérés, természetgyógyász és gyógytornász előadás, boka- és karindex, de lelki gyógyítás is szerepelt az Idősek Világnapja alkalmából szervezett Egészséghéten az orosi Idősek Otthonában. A programot pénteken családi nyílt nappal zárták. 

Az orosi iskolások műsorral kedveskedtek az idősotthon lakóinak, illetve a Nappali Klub gondozottjainak rendezett Egészséghét záróeseményén. Kiváló a kapcsolat a két korosztály között, de a gondozók is figyeltek a színes programokra.

„Kezdődött a máriapócsi kirándulásunkkal. Ez egy zarándoklat tulajdonképpen. Minden évben megrendezzük az időseknek, egy teljes busszal mentünk, ott lelkileg feltöltődve részt vettünk a szentmiséken. Aztán hétfőn kezdődött az Egészséghét, amely az Oroson élőknek szólt. Különböző szűrővizsgálatok. Szemészeti, fizikális és számítógépes szűrővizsgálatok voltak, érrendszeri vizsgálatok, és kísérőprogramként vérnyomás, vércukorszint és a vér oxigénszintjének a mérése” – tájékoztatott az orosi Idősek Klubjának a vezetője, Ráb Jánosné.

20 férőhelyes a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ orosi bentlakásos intézménye, hiszen sok család nem tudja megoldani hozzátartozója ápolását. A napközis ellátást általában harmincan veszik igénybe. Ez utóbbi gyakorlatilag korlátlan lehetőség az orosi idősek számára, a napi foglalkoztatásra.

„Pénteken egy zárónapunk van, amelyet a testvérintézményünkkel, a Családias Ellátást Nyújtó Idősek Otthonával együtt terveztünk meg. Ez egy nyílt nap, a bent lakó idősek hozzátartozóival, az érdeklődőkkel közösen szeretnénk felköszönteni az időseket, és ezzel zárnánk az Idősek Hetét, meg az Egészséghetet is” – folytatta a programismertetőt Ráb Jánosné.

Bográcsban főtt a paprikás krumpli, melyet az ősziesre díszített asztaloknál fogyasztottak el az otthon és a klub gondozottai, a látogatók társaságában.

Kapcsolódó galéria

Az Idősek otthona lakóit köszöntötték Oroson