Édesipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója – Országos versenyt szerveztek Nyíregyházán

Hét diák mérte össze tudását az országos Édesipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A megmérettetésnek a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola biztosított helyszínt.

A tanulók trüffelgolyókat és sós teasüteményeket készítettek, illetve szóbeli vizsgát is tettek. Az öt legjobb diáknak már nem kell szakmai gyakorlati vizsgát tenni, ők az eredményes szereplésükért cserébe jeles eredménnyel zárják a képzésüket. Az első három helyezett a Szakma Sztár versenyen egy újabb fordulóban fog részt venni, ezt a megmérettetést már a Hungexpón rendezik és ott derül ki, hogy végül ki lesz az első, második és harmadik az országos versenyen. Az elkészült süteményeket a zsűri az íze és a külső megjelenése alapján is értékelte.

A sütemény minden része fontos értékelés szempontjából, mert nemcsak szépnek, de finomnak is kell lennie. A pontozórészeknél ez külön van véve, hogy mennyi a beltartalom pontszáma, megfelelő az íze, állománya, de fontos a külső megjelenés is, mert ugye az adja el a terméket. Ezek mind külön szempontok alapján vannak bírálva, még úgy is, hogy van olyan pont is, hogy mennyire kreatív a versenyző. Ugyanazt csinálja, ami a standard, visz bele valami kis plusz csintalanságot, amivel még jobb vagy még szebb lehet a termék” – nyilatkozta a zsűri elnöke, Kurucz Tamás.

Kapcsolódó galéria

Országos Édesipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyt rendeztek Nyíregyházán