Dömötör Csaba: A legfontosabb Magyarország és a magyar emberek biztonsága
Fotó: Illusztráció

Felszólította a kormány nevében a magyar közéleti szereplőket Dömötör Csaba államtitkár, hogy ne tegyenek felelőtlen nyilatkozatokat, mert azok a háborús helyzetben veszélyesek.

Dömötör Csaba a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában emlékeztetett arra, hogy baloldali vezetők arra tettek javaslatot, hogy fegyvereket és katonákat küldjünk a hadszíntérre és ezt Márki-Zay Péter egy német lapnak is elismételte.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Nekünk ilyen helyzetben a magyar zászlót kell a legmagasabbra húznunk. A legfontosabb cél Magyarország és a magyar emberek biztonságának biztosítása.

Nem ez volt az egyetlen felelőtlen akció a baloldal részéről, hiszen beszálltak abba az álhírkampányba, amely szerint hazánk blokkolna Oroszország elleni szankciókat. Ezt azóta megcáfolták belföldön és külföldön is, de a baloldali vezetők nem vették a fáradságot arra, hogy kijavítsák magukat.

Dömötör Csaba szerint a baloldalnak azért is tartózkodnia kellene az ilyen felelőtlen kijelentésektől, ugyanis ezekkel a kárpátaljai magyarokat sodorják veszélybe, őket teszik ki esetleges atrocitásoknak. A kormányoldal azt kéri a baloldaltól, hogy vegye ezt figyelembe.

„Semmilyen pártpolitikai megfontolás, semmilyen kampányszempont nem lehet fontosabb a magyarok biztonságánál” – jelentette ki az államtitkár.

Azok, akik ilyen időkben az ország biztonsága ellen mennek, azokra jobb időkben sem lehet számítani.

A honvédség megerősítette a határ védelmét és segédkezet nyújtunk a humanitárius akciókban. Már az első napokban példaértékű összefogás alakult ki, adományokat küldenek, a kormány pedig igyekszik minden ilyen kezdeményezést koordinálni. De nemcsak azokat segítjük, akik hozzánk érkeznek, hanem akik Ukrajnában maradtak, ezért indult a Híd Kárpátaljáért kezdeményezés. A 1357-es segélyvonalon hívásonként 500 forinttal tudnak támogatást nyújtani.

Szijjártó Péter felajánlotta Budapestet a béketárgyalások helyszínéül, ebből is látszik, hogy hazánk számára fontos és elsődleges érdek a béke. Magyarország mindig és mindenhol a béke pártján áll – zárta gondolatmenetét az államtitkár. 

Forrás: hirado.hu