Dobogós helyezés az Országos Pervezetési Verseny döntőjén

A megmérettetésen bírósági fogalmazók és titkárok valós körülmények között, polgári és büntető ügyszakban mérték össze tudásukat a szakmai hallgatóság és a zsűri előtt. Beliczáné dr. Gál Anikó már hetekkel a verseny előtt megkezdte a felkészülést dr. Gunyecz Zoltán, a törvényszék büntető kollégiumvezetőjének szakmai támogatásával.


Úgy érzem, alaposan felkészültem az ügy tárgyalására szakmailag és lelkileg is. A helyszínen a csapatom tagjai megkapták a szerepkártyákat. Az is meg volt határozva számukra, hogy milyen stílusú kommunikációt folytassanak a tárgyalás során. Az ügyvédnek például az volt a feladata, hogy kérdéseivel térjen vissza olyan dolgokra, amelyek előzőleg már tisztázva voltak, az ügyésznek pedig éppen ellenkezőleg, érdektelenséget kellett mutatnia. Ilyen körülmények között igyekeztem a tárgyalás rendjét és méltóságát fenntartani, ami úgy gondolom, hogy sikerült. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, és nagyon köszönöm a kollégiumvezetőnek, valamint a törvényszék elnökének, a MABIE elnökének és kollégáimnak a támogatását abban, hogy segítették a felkészülésemet a versenyre.

– mondta az eredményhirdetés után a díjazott.

Az országos döntő komoly felkészülést igényelt a résztvevőktől, akik szakmai jártaságukról, lényeglátási képességükről, határozottságukról is számot adtak. A verseny 1. helyezettje bírói szerepkörben a Fővárosi Törvényszék, 2. helyezettje a Szegedi Ítélőtábla bírósági titkára lett.

 


Dr. Sörös László
sajtószóvivő