Díjnyertes plakátok Iserlohnban
Hete Máté munkája

Díjnyertes plakátokat készítettek a nyíregyházi Művészetis diákok a német testvérváros, Iserlohn plakátpályázatára. A téma ezúttal is elég nehéz, de aktuális volt: Minden embernek vannak jogai!?

– Örömmel osztjuk meg a hírt, hogy a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Képző- és iparművészeti tagozatos tanulói az Iserlohn város ifjúsági ügyekkel foglalkozó csoportja által meghirdetett "Alle MENSCHEN haben RECHTE...!?" c. plakátpályázatán Hete Máté az 1., Ladányi Laura a 4., Masa Vince pedig az 5. helyezést ért el! A díjazás pénzjutalommal jár, a plakátokat pedig egy 3x2 m-es felületen fogják kiállítani a testvérvárosunkban – tájékoztatta szerkesztőségünket Pécsi Beáta Ágnes, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium intézményvezetője.

Máté felkészítő tanára Endresz Ágnes volt, Laura és Vince munkái önállóan készültek.

Ladányi Laura munkája

Laura és Máté 13. KM osztály tanulói, míg Vince a 10. KM osztályba jár.

Masa Vince munkája

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákjai 2021-ben is nagy sikerrel szerepeltek a Jugendamt (Ifjúsági hivatal) által meghirdetett  JuCoZt – Jugend in Coronazeiten (Ifjúság a Koronaidőkben) plakátkampányon. Az első öt legjobbnak a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium diákjainak munkáit értékelték, a negyedik helyezést egy német fiatallal megosztva kapta a magyar pályázó. Akkor Laura 2. , Máté pedig 4. helyezést értek el.

 

Forrás: Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium