Digitális Bankfiók: terminál és kapszula nyílt az egyetemen
Fotó: Szarka Lajos

Az MBH Bank digitális zónáját nyitották csütörtökön délelőtt a Nyíregyházi Egyetem B épületének földszintjén. Valamennyi klasszikus banki szolgáltatás elérhető a digitális fiókban, a pénzfelvétel és befizetés, de számlanyitásra is lehetőség van a banki kapszula belső terében. A lehetőséggel újabb lépést tett a felsőoktatási intézmény a digitális szolgáltatások sorában. 

Az országban az ötödik egyetemi digitális fiókot adta át az MBH Bank Nyíregyházán. A törekvései szerint piacvezető lakossági bank igyekszik meghallani a partnerek hangját – szólt az átadó ünnepségen a standard kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettes.

„Ez az egyetemi digitális zóna nemcsak a városban egyedülálló megoldás, sőt nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában egyedülálló. Ilyen ügyfélkiszolgálási pontok, ilyen szolgáltatási módot ilyen tartalommal Európában az MBH Bank hozott létre elsőként. Ezt természetesen nem egyedül tettük, ezek az újítások, innovációk, ezek a fejlesztések soha nem jöhetnek létre egyedül. Ehhez kellenek partnerek, melyek hasonló ambíciókkal rendelkeznek, mint a bankcsoport”

– fogalmazott köszöntőjében Ginzer Ildikó, az MBH Bank üzleti vezérigazgató-helyettese.

A partnerek egyike a Nyíregyházi Egyetem is, hiszen a digitális egyetem cím arra kötelezi az intézményt, hogy folyamatosan bővítse szolgáltatásait. A hálózatfejlesztés, a wi-fi elérhetőség, az első évesek ajándék laptopja, a digitális tananyag, a távoktatás mellett egy újabb lépés lett a digitális bank megnyitása, ahogyan emlegetik, banki kapszula.

„A Nyíregyházi Egyetem évtizedes hagyománnyal rendelkezik a pénzügyi, gazdálkodástudományi képzések, kutatások terén. Ez is mutatja, hogy a banki, pénzügyi innovációknak nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is helye van az intézményben. Ennek kapcsán hosszú távú együttműködést kívánunk kialakítani az MBH Bankkal és szakembereikkel. Reméljük, közös munkánk eredményeképpen hallgatóink, a jövő generációja mindinkább erősíteni és fejleszteni tudja digitális és pénzügyi kultúráját, tudását és ismereteit”

– mondta a Nyíregyházi Egyetem kancellárja, Halkóné dr. Rudolf Éva.

Az egyetemi közösség talán a leginkább nyitott az innovációra, a digitális megújulásra, ezért választotta a bank a jelentős kiszolgálási pontok közé a felsőoktatási intézményeket. A folyamatos megújulás nemcsak az egyetemek, de a pénzintézet hitvallása is.

„Amikor egyetemre kerülünk, akkor szembesülünk először azzal, hogy mit is jelent a pénzügyi önállóság. Akkor kell életünkben először önálló pénzügyi döntéseket hozni. Ezek a digitális csatornák pedig nemcsak a kényelmet szolgálják, hanem ezeknek a megvalósításával, együttműködéssel azt is szeretnénk szolgálni, hogy ezekben a korai pénzügyi döntésekben be tudjuk tölteni azt a fajta kulcsszerepet, tanácsadó szerepet, amire ennek a generációnak szüksége van”

– folytatta gondolatait a bank vezérigazgató-helyettese.

A piros gombok elindításával megnyílt a digitális fiók, mely nemcsak az egyetem hallgatóinak és dolgozóinak szolgálatában áll, de a B épület nyitvatartási idejében a városlakók is igénybe vehetik a fiókot. A Hallgatói Önkormányzati Tanács elnöke, Vincze Marcell elsők között ismerkedett a terminál és a digitális fiók szolgáltatásaival. A pénz be- és kifizetés mellett hét típusú számlát lehet nyitni, például diákhitel és prémium ügyfél számlát is.

Kapcsolódó galéria

Digitális Zóna átadó a Nyíregyházi Egyetemen 20231123