Emberölés miatt körözött férfit fogtak el a szabolcsi rendőrök
Fotó: police.hu

Háromrendbeli emberölés miatt körözött férfit fogtak el a szabolcsi rendőrök a záhonyi vasúti hídnál. A rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették és felvették a kapcsolatot a körözést elrendelő külföldi hatósággal – írja a police.hu.

A Tisza-híd melletti bokorban lettek figyelmesek a hatóság munkatársai, hogy valaki sétál a vasúti pálya közelében. A Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei november 16-án este fogták el azt a férfit, aki Ukrajnából, illegálisan próbált meg belépni hazánk területére. A kirendeltség épülete mindössze pár méterre van az elfogás helyszínétől, a rendőrök a vasúti átjárót és a zöldhatárt is folyamatosan ellenőrzik a közúti határátkelőhely mellett. A férfi először Puerto Ricó-i állampolgárnak vallotta magát, amikor a rendőrök megkérdezték, viszont sem a személyazonosságát, sem a Magyarországon való jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni a hatóság számára.

Emberölés miatt körözték

A rendőrök a huszonegy éves férfit idegenrendészeti eljárás lefolytatása céljából előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol megállapították, hogy valójában az Egyesült Államok polgára, valamint azt is, hogy a svájci hatóságok európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene háromrendbeli emberölés elkövetése miatt. A rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették és felvették a kapcsolatot a körözést elrendelő külföldi hatósággal” – nyilatkozta Hrenkó Péter r. főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Fővárosi Főügyészség közleményben tudatta: ideiglenes kiadatási letartóztatásba helyezte a Fővárosi Törvényszék azt az amerikai állampolgárságú férfit, akit a svájci hatóságok több ember megölésével gyanúsítanak. A férfival szemben a svájci hatóságok azért adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot, mert a megalapozott gyanú szerint 2023 őszén Svájcban súlyosan bántalmazott 3 személyt, akik közül ketten ennek következtében életüket vesztették.