Dicsőségfal - Závaczki Bálint tárgyai az Eötvös aulájában

 Bővült a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium folyosóján lévő dicsőségfal. Závaczki Bálint golfozó tárgyai láthatók egy vitrinben. Többek között az első nemzetközi illetve hazai aranyérem, melyet a nyíregyházi sportoló szerzett.

- Bálint azok közé a diákok közé tartozik, akik már elnyerték a „Jó tanuló-jó sportoló” címet, ráadásul háromszor is. Iskolánk nagyon büszke rá, mivel mind a sport mind a tanulás terén egyszerre kimagaslót nyújtani nagy feladat. Ez példa lehet a többi diák számára is – mondta Komáromi István igazgató.

Závaczki Bálint a múlt héten még Cipruson edzőtáborozott, a napokban pedig visszatér, mivel részt vesz a nyílt bajnokságon. Számára a fő cél idén az, hogy minél több ranglistapontot szerezzen.

- A téli időszak után nagyon várom már a versenyeket, főleg felnőtt és junior tornák szerepelnek a programban. Most 1900. hely környékén vagyok a világranglistán, a cél pedig az, hogy az 1300. hely alá kerüljek. Megtisztelő dolog, hogy az iskolában kiállítják a tárgyaimat, és bemutatják milyen eredményeket értem el eddig. Nem volt egyszerű kiválasztani a sok díj közül néhányat – mondta Závaczki Bálint golfozó.

Bálint az elmúlt tanévben is kitűnő lett, így negyedik alkalommal is megkaphatja a „Jó tanuló-jó sportoló” címet.

Dankó László