Diákolimpia - jó volt vasvárisnak lenni!

 „A múlt hétvégén jó volt vasvárisnak lenni” - ezzel a mondattal köszöntötte diákjait a Vasvári Pál Gimnázium intézményvezetője. Kovács Ágnes boldog lehetett, hiszen a hazai rendezésű diákolimpiai döntőben az iskola három csapata is ott volt. A fiú röplabdások a nyolcadik, a kosarasok a negyedik helyen végeztek, a leány röplabda együttes pedig megnyerte a finálét.

- Nagyon büszkék vagyunk a tanulóinkra, és köszönet a tantestületnek, a szülőknek, a felkészítőknek, mert mindenki próbálta segíteni a csapatokat, hogy jó eredményeket érjenek el - mondta Kovács Ágnes a Vasvári Pál Gimnázium intézményvezetője.

További képekért kattintson a fotóra!

A röplabdás lányok magabiztosan meneteltek végig a tornán, és nagy fölénnyel győztek. Szekér Lászlóné, a csapat edzője több diákolimpiai győzelmet ünnepelhetett már pályafutása során, ez a mostani viszont mégis nagyon különleges volt számára.

- Hazai környezetben, óriási hangulatban hazai sikert ünnepelni, nagyon jó érzés volt – mondta Szekér Lászlóné a Vasvári Pál Gimnázium edzője.

A lányok közül többen a Fatum Nyíregyháza felnőtt csapatában is bemutatkozhattak már. Tóth Fruzsina az NB-I-es csapatban még fiatalnak számít, a Vasvári gárdájában viszont neki kellett lennie az egyik húzóembernek.

- Igyekeztem átadni azt a tudást illetve tapasztalatot, amit a felnőtt csapatnál tanultam. Furcsa volt számomra, de igyekeztem segíteni a többieket - mondta Tóth Fruzsina játékos.

Kundrák Eszter néhány éve Miskolcot hagyta ott azért, hogy Nyíregyházán játszhasson és tanulhasson. A korosztályos válogatott játékosnak ez pályafutása eddigi legnagyobb sikere.

- Itt voltak a szüleim is, akik jobban izgultak mint én. De szerettem volna bizonyítani nekik és a szurkolóknak is, ezért különösen örültem a győzelemnek - mondta Kundrák Eszter játékos.

A csapatból csak egy játékos érettségizik idén, így a többieknek jó esélyük van arra, hogy jövőre megvédhetik címüket.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)