Demonstratív közlekedésbiztonsági ellenőrzés Nyírbátor környékén

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök ittas járművezetőt nem szűrtek ki a forgalomból.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltséggel közösen demonstratív közlekedésbiztonsági ellenőrzést hajtott végre illetékességi területén 2020. január 28-án. Célja a közúti közlekedési szabályok betartásának ellenőrzése, valamint az illegális migráció, és az ahhoz kapcsolódó jogsértések felfedése volt. Az akció ideje alatt fokozott figyelmet kapott a passzív biztonsági eszközök használatának, a sebességhatárok betartásának ellenőrzése, valamint az ittas és a bódult állapotban járművet vezetők kiszűrése.

A rendőrök finn módszerrel összesen 370 főt ellenőriztek, akik közül senki nem bizonyult ittasnak. A demonstratív jelenlét ideje alatt azonban 16 esetben intézkedtek sebesség-túllépőkkel, biztonsági öv használata nélküli közlekedőkkel, és úgynevezett dinamikus közlekedési szabálysértések elkövetőivel szemben.

A közlekedők a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, a sebességtúllépés az egyik legfőbb baleseti ok, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek!   

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu