Decemberi közfoglalkoztatás

Decemberben két közfoglalkoztatási és egy képzési programot indít a NYÍRVV Nonprofit Kft. Nyíregyházán. A közfoglalkoztatási programokban 600 résztvevő számára biztosít a társaság napi 8 órás munkalehetőséget. A foglalkoztatás 2015. február végéig tart. A decemberben indult programban szélesedik azoknak a köre, akik munkához jutnak.
Pazonyi Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. irodavezetője elmondta, az alacsonyabb képzettséggel rendelkezők mellett a képzettebb, szakmával rendelkező emberek számára is biztosítanak álláslehetőséget az önkormányzati intézmények, a gazdasági társaságok és az egyházak bevonásával.

A téli közfoglalkoztatási program keretében számítógép kezelő, parkgondozó, útkarbantartó, kisgép kezelő, takarító, konyhai kisegítő képzésekben is részt vehetnek a jelentkezők. 158 főnek biztosítanak képzési lehetőséget. Az oktatásnak várhatóan jövő év márciusában lesz vége, ezt követően a NYÍRVV Nonprofit Kft. alkalmazza a végzett hallgatókat. 2014-ben eddig több mint 4600 állástalan kapcsolódott be az év során folyamatosan indított közfoglalkoztatási programokba, amely 1200 fővel meghaladja a tavalyi létszámot. Ebben az évben a nyíregyházi önkormányzat több mint 1,2 milliárd forintot fordított a közfoglalkoztatási programokra, amely mintegy 400 millió forinttal több az előző évinél.

Mikita Eszter