„DEADCOOL” kiállítás a Wesselényis tekerd! csoporttól, március végéig megtekinthető
Mix the Bricks projekt / Pécs. Fotó: Facebook

2014-ben alakult a Wesselényi iskola tekerd! csoportja, a fiatalok azóta is legózás közben fejlesztik többek között problémamegoldó képességüket és kreativitásukat, a programban résztvevő diákok a csapatmunkával, a közösségi léttel is megismerkednek – a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy mindezekkel iskolai teljesítményük is javul.

Összesen közel 70 ezer darab LEGO kocka felhasználásával és több mint 320 munkaóra alatt készült el az a hét alkotás, amelyet március végéig lehet megtekinteni a Sipeki Fotóstúdióban. A tárlat megnyitóján Jászai Menyhért alpolgármester azt mondta:

Nagyon hasznos a fiataloknak ez a szakkör: a legózás fejleszti a kreativitást, a képzelőerőt, a logikát, a gondolkodási képességet. Sok munka van ezekben az alkotásokban, rengeteg kockát kell összeilleszteni, szóval ez igazi mestermunka, sőt szinte mérnöki munka, türelemjáték.

A csoport most az egyik képregényhős, a Deadpool rajongóknak kedvez. Hudák Zsolt, a NYSZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának mentortanára kiemelte:

2015-ben készítettük el az első Deadpool képünket, az egyik diák szerette volna, hogy építsünk egyet. Annyira sikeres volt, hogy folytattuk a munkát, eddig összesen hét képet készítettünk el – ezeknek az a különlegessége, hogy különböző Deadpool képregény-rajzolóknak a munkáit használtuk alapul, azok alapján készítettük el az alkotásokat és hármat alá is írt az eredeti alkotó. Kettő közülük amerikai, Scottie Young és Reilly Brown, illetve Matteo Lolli, aki Olaszországban alkot, de ő is a Marvel munkatársa.

A kiállítás március végéig tekinthető meg a Nyír-Plázában.