Csütörtök délután elstartolt a 8. Hübner Strandröplabda Fesztivál a belvárosban!
Különleges sportrendezvény. Fotók: Szarka Lajos

A Hübner Strandröplabda Fesztiválra az ország különböző pontjairól érkeztek csapatok.

Amatőr és profi röplabdások mérik össze tudásukat; négy fős gárdák indulnak a megmérettetésen, két lánynak pedig mindig pályán kell lennie. Összesen 32 csapat vesz részt a Fesztiválon.

Dr. Kovács Ferenc polgármester csütörtök délután a helyszínen elmondta:

Ez egy nagyon népszerű és látványos program. A városlakók, az amatőr és profi csapatok, valamint a cégek barátságait is ápolja. Én már négy éve kétszeresen is örülök ennek, úgy mint polgármester és a Röplabda Szövetség elnöke, hiszen a röplabdát is népszerűsíti a Fesztivál. A nyitómeccs pedig a szokásos: Hübner H Kft. - Városháza.

A nyitómeccset végül a Hübner nyerte; azután pedig gálameccsek is voltak. Az első helyezett zsinórban immár negyedszer a Megyei Rendőr-főkapitányság lett, második helyen végzett az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. csapata, a Nyíregyházi Állatpark munkatársai pedig harmadikok lettek.

Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezetője azt mondta:

Ez egy különleges rendezvény Magyarországon – én úgy gondolom, hogy mi valami nagyon jót, érdekeset szervezünk itt Nyíregyházán.

Az amatőr röpisek a meccsek előtt gyakorolhatnak a homokos pályán – a profik szerint erre szükség is van, hiszen másabb, mint teremben játszani.

Erdősné Balogh Erika szervező kiemelte:

Más a jellege az egésznek. Valamennyi játékost megtréfálja a pálya, hiszen a homokban nehezebb játszani, másrészt itt van szél és napsütés is: sok körülmény van, ami bonyolultabbá teheti a strandröplabdát, mint a termi röplabdát.

A strandröplabda meccseket többek között pompomos lányok és zene kíséri, a megmérettetés szombat délelőtt 10 órakor folytatódik. Délután Hübner Champions címen bajnokság lesz, éjféltől pedig hobbymérkőzések. Vasárnap szintén 10 órakor kezdődnek a meccsek, 17 órakor pedig eredményhirdetéssel zárul a Fesztivál.

Kapcsolódó galéria

Elkezdődött a Hübner strand röpi