Csipkekiállítás a VMKK-ban

Angyalka, asztalterítő, gyermekruha és ünnepi csipkék: ezeket mind megtekinthetjük a szépkorúak csipkekiállításán. A tárlatot már hatodik alkalommal rendezték meg, több mint 300 csipkét tekinthetnek meg a látogatók, amiket 17 alkotó készített. Az esemény szervezői büszkék a kiállításra.

– Félre ne értsék, de egy kicsit szeretnénk dicsekedni vele, hogy a szépkorúak ilyen hasznosan töltik az idejüket, a nyugdíjas éveket, hónapokat, és például én tv-nézés mellett is tudom csinálni. Látványos, mindemellett ajándékként is nagyon szívesen adjuk azoknak, akik szeretik ezeket a dolgokat – mondta Virág Gyuláné, a Nyugodt Életet Nyugdíjas Klub vezetője.

A kiállítás megnyitóján Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő és Mészáros Szilárd, a VMKK igazgatója mondott köszöntőbeszédet. A tárlat fő üzenetét hangsúlyozták: attól, hogy valaki szépkorú, még lehet kreatív.

További képekért kattintson a fotóra!

– Amikor egy életet ledolgoz egy ember és eljut arra a korra, hogy – csúnya szóval – nyugdíjassá válik, akkor úgy látom, bepánikolnak és utána mindenki keresi az útját, azt a közeget, közösséget és azt az elfoglaltságot, amivel ki tudja tölteni a mindennapjait. Ez is egy ilyen szelet, hogy csipkét verni, csipkéket készíteni, ezekből különböző kreációkat kitalálni, különböző alkotásokat – mondta Ágoston Ildikó önkormányzati képviselő.

A gyakorlott csipke készítők akár már órák alatt is tudnak szebbnél-szebb alkotásokat készíteni, például kis figurákat, tojás- és zsebkendőtartót is. A különleges darabok február 10-ig tekinthetőek meg a Váci Mihály Kulturális központ első emeletén.

Szilágyi Bella Brigitta

(Fotó: Szarka Lajos)