Bécset is bevette a csinos fitneszbajnok!
A nyíregyházi Elek Nikoletta nyerte kategóriáját Ausztriában egy nemzetközi fitneszversenyen.

Hónapok óta készül a versenyszezonra az egyik nyíregyházi konditeremben Elek Nikoletta. A fiatal fitneszversenyző mögött eredményes esztendő van, 2015-ben a WBPF Kriko Kupa Magyar Bajnokság tehetségkutatójában és a felnőtt kategóriában is második helyezett lett, november elején pedig Bécsben az Ausztria Kupa kategóriagyőzteseként vehette át az aranyérmet.

– Rengeteg lemondással, és sok munkával jár, amíg az ember ilyen eredményeket ér el, de az a néhány perc, amíg a színpadon állok, mindenért kárpótol. Idén a fő versenyem a nyíregyházi WBPF kvalifikációs viadal lesz május 21-én, majd a következő hétvégén Budapesten rendezik az Európa-bajnokságot, ahol szeretnék jól szerepelni – mondta Elek Nikoletta.

A nyíregyházi sportoló mindennap tréningezik, mellette pedig fontos a megfelelő táplálkozás. Közvetlenül a versenyek előtt már komoly diéta kezdődik, amikor a szénhidrát mellett a víz mennyiségét is folyamatosan csökkentik, hogy minél szárazabb legyen az izomzatuk. Fontos a megfelelő formaidőzítés, valamint gyakorolni kell a pózolást is.

Dankó L.