COVID-19 – Rendkívüli szünetek és digitális tanrend
Fotó: Illusztráció

Rendkívüli szünetet rendeltek el a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában és tanítási szüneten van egy osztály a Bárczi Gusztáv Általános Iskolában, illetve a Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményében is. Több iskolában pénteken jár le a rendkívüli szünet, így jövő hétfőn, azaz november 23-án újraindulhat a jelenléti oktatás az érintett intézményekben.

Meghosszabbította az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet hatályát, miután novemberben megszavazták a járvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényt. Az intézkedések bár nem érintették a bölcsődéket, az óvodákat és az általános iskolákat, a koronavírus-helyzet miatt azonban számos nyíregyházi intézményben korlátozásokat vezettek be.

Rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában november 17-től 20-ig, és tanítási szünet van a Bárczi Gusztáv Általános Iskola egyik osztályában is. Az operatív törzs digitális tanrendet rendelt el a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményében, ahol egy dolgozó pozitív tesztje miatt került hatósági karanténba egy 18 fős osztály. Számukra is november 23-án, hétfőn veszi ismét kezdetét a jelenléti oktatás. A Kazinczyban 5 dolgozó és 4 szülő betegedett meg, ezért az Oktatási Hivatal november 16. és 20. között itt is rendkívüli szünetet rendelt el.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ intézményei továbbra is közlik honlapjaikon a fertőzöttség éppen aktuális adatait. Ezek szerint a legsúlyosabb a helyzet a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban, ahol 8 diák és 6 dolgozó kapta el a koronavírust.

A Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézményében 1 dolgozó és 2 tanuló beteg, valamint 24-en karanténban vannak. A Krúdy Gyula Gimnáziumban 4 tanuló, az Apáczai általános iskolában 3 tanuló és 1 dolgozó, az Arany gimnázium Zelk Zoltán tagintézményében 1 tanuló és 2 dolgozó, a Móra Ferenc Általános Iskolában 1 tanuló és 1 dolgozó, a Göllesz Viktor szakiskolában pedig 1 dolgozó fertőződött meg igazoltan a koronavírussal. A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumból 1 beteg és 1 karanténban lévő dolgozóról számoltak be, a Vikár Sándor Zeneiskolából 1 tanuló, míg a Zrínyi Ilona Gimnáziumból 3 tanuló van karanténban. A Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményéből, a Ridensből, a Kölcseyből, a Kodályból és az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szabó Lőrinc Tagintézményéből viszont nem jelentettek betegeket.

A szigorítások miatt a szülők nem léphetnek be az iskolákba, a gyerekeket egy előre meghatározott rendben engedik ki, ráadásul több helyen arra is figyelnek, hogy ne mindenki ugyanazon az ajtón, egyszerre közlekedjen.