Civil konferencia – idén először Civil Fórum-díjat adtak át

 XII. alkalommal rendezték meg a Civil Konferenciát Nyíregyházán. Idén első alkalommal Civil Fórum-díjjal ismerték el a legaktívabb szervezetet. A résztvevők tájékozódhattak a civilek idei támogatási rendszeréről, a pályázati lehetőségekről, valamint az aktuális gazdasági és adminisztrációs feladatokról.


 

Pályázatokról, gazdasági és jogi kérdésekről, valamint aktuális feladataikról tanácskoztak a civil szervezetek Nyíregyházán az önkormányzat, az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Nyíregyházi Civil Fórum, a Szent Imre Katolikus Szülők Egyesülete, valamint a Fiatalok Kulturális Szövetsége szervezésében. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Kovács Ferenc polgármester. Hangsúlyozta, civil szervezetek az élet olyan területein partnerei az önkormányzatnak, amelyek mindannyiunk életében fontosak. Kiemelte többek között a rászorulók segítését, a város szépítését, a közbiztonság javítását, amelyeket az önkormányzat egyedül nem tud ellátni.

CIVIL FÓRUM-DÍJ

A konferencián az idén először adták át a Civil Fórum-díját, amelyet a 120 szavazat alapján a legaktívabbnak ítélt Nyírségi Ízkirályok Egyesület képviseletében Szoboszlai Gyula elnök vehetett át Petneházyné Bugán Magdolnától, a Nyíregyházi Civil Fórum elnökétől. A program során a szervezetek munkatársai tájékozódhattak a nyíregyházi önkormányzat és a civilek együttműködéséről, és az idei évre várható pályázati kiírásokról.

További képekért kattintson a fotóra!

25 MILLIÓ FORINTOS PÁLYÁZATI ALAP

Szabó Tamás a Polgármesteri Hivatal kulturális referense elmondta, a város költségvetésében idén 25 millió forintot különítettek el a civil szervezetek támogatására. Februárban már megjelent a kulturális, a civil, a környezetvédelmi, és a közbiztonsági alap pályázati kiírása. Újdonságként megjelent az ifjúsági alap, amely az ifjúsággal foglalkozók projektötleteit támogatja.
A konferencia résztvevői tájékoztató előadást hallhattak az adózásról és a cégkapu regisztrációs kötelezettségről, az adatvédelmi törvény civil szervezetekre vonatkozó előírásairól, valamint az aktuális gazdasági és adminisztrációs feladatokról.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)