Cantemus Karácsony – Ajándék a Cantemus sétányon

Hagyományteremtő szándékkal díszítették fel a Cantemus Vegyeskar tagjai a Kodály iskola keleti oldalára nyíló ablakokat és a járda melletti fákat. Ők viccesen, a közönség pedig teljesen komolyan nevezheti Cantemus sétánynak ezt a szakaszt. A járvány miatt elmarad a szokásos városi karácsonyi hangverseny, és elmarad a gyermekkar 45. születésnapját ünneplő, talán már nem is tervezett programsorozat. Miután mindig ötletes volt a Cantemus társaság, így most is meglepetéssel, ajándékcsomaggal készültek. Olyan is van, amit kifüggesztettek a sétányon. Csak tőlük és csak nekünk!

 

Ahogy Szabó Soma Liszt-díjas karnagy meséli: „Kis ajándékot készítettünk, az erre járó lelkes közönségünknek, támogatónknak. A kis ajándékokon QR kódok láthatók, aminek segítségével az interneten egy olyan új videóklipet lehet megtekinteni, amelyet most készítettünk, a pandémiás időszak alatt. Reméljük, hogy ezzel a dallal sokak szívéhez hozzá tudunk férni! A másik oldalon már az a QR kód látható, amellyel a december 20-i koncertünkre lehet felcsatlakozni, az interneten.”

Mindannyian nagyon készültünk a karácsonyra. Ez az adventi hangulat most rendhagyó módon a pandémiás körülmények között négy fal közé szorít bennünket, de „Nincs karácsony Cantemus nélkül” – tartja a mondás, így december 20-án 17 órától karácsonyi koncertet közvetítünk az interneten – folytatta Szabó Soma.

„Ez egy teljes koncert lesz, amelyet 2018-ban adtunk a Continental Arénában. Ennek egy nagyon látványos, jó minőségű felvétele született, amit most nagy örömmel osztunk meg a közönséggel, hogy ismét átéljük ennek a hangversenynek a fergeteges hangulatát. Ahogy a Cantemus karácsonyi hangversenyen lenni szokott, a legkisebbektől a legnagyobbakig, minden énekkar énekel. A Napsugár Kórus, a Fiú Énekkar, a Cantemus Gyermekkar, a Pro Musica Leánykar és a Cantemus Vegyeskar. Műsoron természetesen karácsonyi dalok lesznek a világ minden tájáról, a megszokott magyar karácsonyi énekek mellett.”

Az idei 45 éves születésnap alkalmára megjelent egy válogatás CD. A régebbi karácsonyok műsoraiból készült lemezt december 10-től érhetik el online úton, illetve igényelhetik a Cantemus ablakban elhelyezett postaládában is.