Buszmenetrend – A tavaszi időszakban előszezoni menetrendet vezetnek be
Fotó: Illusztráció

A tavaszi időszakban folyamatosan növekvő szabadidős utazások magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében 2022. április 15-től előszezoni menetrendet vezetnek be az 5, 5A, 8, 8A, 8B és az 55-ös vonalakon. A tavaszi ünnepnapokon; április 15‑én, 17‑én, 18‑án, május 1‑jén, június 5‑én és 6‑án „Retró járat Nyíregyháza” arculattal ellátott Ikarus 280 típusú magaspadlós csuklós autóbusz szállítja az utasokat.

2020 augusztusában elindult az új hálózat és menetrend Nyíregyházán. Az első komolyabb felülvizsgálatra 2021 nyár végén került sor. A változó utasigényeket, illetve a beérkező utasigényeket igyekeznek a menetrendben is lekövetni – erről, a legújabb változtatásokról, valamint a közelgő ünnepnapok retró járatáról is részletesen beszámolt Ekés András mobilitási szakértő.

Cél az, hogy igazodjon a szolgáltatás a szezonális igényekhez is. Azt tapasztaljuk, hogy a járványhelyzet enyhülésével és a turisztikai fejlesztések miatt egyre keresettebb Sóstógyógyfürdő, a cél pedig, hogy egyre többen válasszák a közösségi közlekedést.”

Ekés András hozzátette, az előszezoni menetrend június 17-ig érvényes, ezt követően vezetik be a nyári menetrendet. Az ügyvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a kényelmes utazás érdekében arra kérik a csoportosan utazókat, hogy az utazási igényeket előzetesen a Volánbusz Zrt. részére a kelet.diszpecser@volanbusz.hu e-mail-címre jelentsék be.

További részletek a videóban: