Búcsú a Magyar Kupától
A labdarúgó Magyar Kupa 5. fordulójának visszavágóját rendezték Debrecenben. A Szpari hátrányból kezdhette a DVSC-TEVA elleni mérkőzést.

Ahogy az várható volt, az eltiltások és sérülések miatt sok variálási lehetősége nem maradt Mátyus Jánosnak. A kispadon Perger Bence mellett három mezőnyjátékos foglalt helyet: Kapacina Kevin, Kis Gergő és Pálinkás Gergő.

DVSC-TEVA–Nyíregyháza Spartacus 5–0 (2–0)
Debrecen, 2235 néző

Jv.: Vad II. István (Bozó, Farkas)

DVSC: Verpecz - Jovanovic (Varga a szünetben), Szatmári, Máté, Lázár, Ferenczi, Delmic, Bódi, Tisza, Takács (Horváth 66. p), Sidibe (Nagy 58. p)
Vezetőedző: Kondás Elemér

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol (Kis 86. p), Szalai, Rakovic, Farkas - Ramos, Zofcák, Abdouraman, Csorba (Kapacina 78. p) - Harsányi, Szécsi (Pálinkás a szünetben)
Vezetőedző: Mátyus János

Gyászszünettel indult a meccs a közelmúltban elhunyt debreceni szurkolók emlékére. A Szparit az ultrák is elkísérték. Az első percek mezőnyjátéka után a Nyíregyháza előtt adódott lehetőség, Harsányi alig maradt le Ramos beadásáról. Az első hazai lehetőségre 12 percet kellett várni, de Tisza lövése csapattársáról pattant le. A 16. percben megszerezte a vezetést a Debrecen. Takács lépett ki középen, eltolta a labdát Ovszijenko mellett, majd a kapuba gurított, 1–0. A kapott gól után Szécsi alig lőtt mellé, majd Harsányi beadása után tisztáztak a hazaiak. Támadásban maradt a Szpari, több pontrúgás után is veszélyesen érkezett középre a labda, de nem alakult ki nagy helyzet. A 33. percben Bódi passzolt, Sidibe közeli lövését hárította Ovszijenko. Három perccel később Ferenczi ment el a bal oldalon, beadása után Takács lőtt a kapuba, 2–0. Majd Delmic előtt adódott lehetőség, a mieinknél pedig Harsányi próbálkozását fogta Verpecz. Az első félidőben több gól nem esett, maradt az állás. Hazai helyzettel indult a második félidő, Takács passzolt Tiszához, aki fölé lőtt középről. A következő helyzetnél Takács már nem adta le, a hazai támadó kilépett és megszerezte harmadik gólját az 51. percben, 3–0. A szépítésért hajtott a Szpari, és Csorba beadása után Pálinkás került helyzetbe, de mentettek a védők. Becsülettel küzdött a Nyíregyháza, támadott is folyamatosan, a DVSC pedig kontrázott. Az egyik ilyen végén Tisza ugrott ki, majd a kapuba helyezett a 71. percben, 4–0. Két perccel később Horváth került ziccerbe, de Ovszijenko bravúrral védett. A 78. percben megint a Szpari kapusa hárított, ezúttal Ferenczi próbálkozásánál. A 85. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Delmic került helyzetbe, és középről a kapuba lőtt, 5–0. Ez maradt a végeredmény, a Spartacus a legjobb nyolc között búcsúzott a Magyar Kupában.

Mátyus János vezetőedző: – Az összes játékosomnak, szurkolóinknak, a stábnak gratulálok, hogy itt lehettünk. Mindent megtettünk, de ma ennyire futotta az erőnkből.

Dankó László