Magabiztosan verték a Miskolcot
Jó játékkal nyerte bajnokiját a Kölcsey DSE.

Az elmúlt heti verekedés helyett ezúttal kedvenc sportágában, a kézilabdában mérkőzött NB II-es bajnokin a Miskolci VSC ellen a Kölcsey DSE női kézilabdacsapata. Miután a vendégek megverték az erős Ózdot, nagyon készültek a nyíregyháziak a találkozóra. Pár perc után kiderült, nincs mitől tartaniuk, a tartalékos borsodiak megszorítani sem képesek a Kölcseyt.  

Kölcsey DSE Nyíregyháza–Miskolci VSC 36–18 (19–7)

Tiszavasvári út, 150 néző

V.: Gulybán O., Örsi P.

Kölcsey: Simai O. – Szoboszlai F. 6, Papp A., dr. Tilki A. 3, Vitányi A. 1, Katona K. 15, Szoboszlai N. 4. Csere: Koppán N. (kapus), Gyimesi L. 1, Szabó V. 2, Kelemen G. 1/1, Hrabina I. 3/2, Silye V., Rabatin H., Kovács F.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 6., illetve 6. perc.

Hétméteresek: 5/3, illetve 3/3.

– Miután hatékony volt védőfalunk, Simai jól védett és remekül indított, egyszerű koreográfia alapján lőttük góljaink többségét, indításból és lerohanásból. Felállt védelem ellen is volt néhány tudatosan felépített szép akciónk. Pihenőre már tetemes előnnyel tértünk. Szünetben kértem a csapatomat, vegyük ezután is komolyan a mérkőzést, amit megfogadtak a lányok. Az ellenfél edzőjének néhány furcsa jelenetén túl meglepetés nem ért bennünket, tovább nőtt a különbség és végeredményben ilyen arányban is teljesen reális a sikerünk. Katona Kriszti gólerős volt, 15 akciógóljával kiemelkedett a mezőnyből. Rajta kívül támadásban a Szoboszlai ikrek, védekezésben Papp, Gyimesi, Szabó voltak legjobbjaink, Vitányi az előkészítésben, míg dr. Tilki ezúttal irányítóposzton nyújtott maradandót. Öröm, hogy a sérült Kelemen is visszatért. A juniorok a sok betegünk ellenére is szép győzelmet arattak, 29–14 arányban. Felnőtt tabellán továbbra is őrizzük vezető helyünket, míg a kicsik 3. helyen posztolnak – mondta Hadobás István edző.