Bronz a Főnix Kupán - a fiatal nyíregyházi kézisek dobogóra állhattak

Péntektől vasárnapig immár XI. alkalommal rendezte meg a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola kézilabda szakosztálya hazánk egyik legnagyobb utánpótlás tornáját, 2017 után ismét a Hajdú-Bihar Megyei Kézilabda Szövetséggel közösen. Idén 58 sportszervezet 77 lány- és 60 fiú csapata vett részt a kupán, 5-5 korosztályban. A legfiatalabbak 2008-as, míg a legidősebbek 2004-es születésűek voltak. 

-Idén nevezési csúcsot döntöttünk, hiszen 137 csapat vesz részt a tornán, mindez azt jelzi, hogy a Főnix Kupát nagy érdeklődés övezi. A csapatok decemberben játszottak utoljára korosztályos bajnoki mérkőzéseket, és a hamarosan kezdődő folytatás előtt az általunk szervezett torna nagyon jó erőfelmérő mindenki számára. Továbbá azért is jelentős, mert a három nap alatt a csapatok más régiókhoz tartozó együttesekkel is megmérkőzhettek - mondta Dobszai Jenő főszervező. 


Sikeresen szerepelt az eseményen a Nyíregyházi Sportcentrum U9-es csapata! A nyíregyházi gyerekek a 3. helyen zártak, ezzel bronzérmet szereztek. A csapat tagjai a Zelk Zoltán Angol-Német két anyanyelvű Általános Iskola tanulói, edzőjük pedig Varga László, az NYKC játékosa. 

Dankó L