Boogie-woogie koncert Nyíregyházán
Magyarország egyetlen boogie-woogie zenekara, a Dániel Balázs Boogie-woogie trió lépett fel Nyíregyházán szombaton este a John Bull Pub teraszán. A trió számos hazai és külföldi fesztivál fellépője. Dániel Balázst pedig a boogie-woogie magyarországi nagykövetének is tartják.

A Dániel Balázs Boogie-woogie trió lépett fel szombat este Nyíregyháza belvárosában. A győri együttes 10 éve alakult, ez Magyarország egyetlen olyan zenekara, amely a boogie-woogie-t koncertszerűen, egész estés produkció keretében játssza. Dániel Balázs azt mondja: egykor véletlenül találkozott a boogie-woogie-val. Ő zongorázott, a barátja dobolt, egy versenyre készültek, amelyre zenét keresett. Az interneten talált rá a boogie-woogie-ra, amelynek annyira megtetszett a lüktetése, hogy eldöntötte: attól kezdve ezt szeretné játszani. Sőt, azt is célul tűzte ki, hogy népszerűsíti ezt a stílust.

– Egyre nagyobb az érdeklődés a stílus iránt, és egyre szélesebb réteget tudunk megszólítani ezzel a zenével – mondta Dániel Balázs. – Ez egy pörgős és vidám muzsika, egyébként a rock and roll őse. A lüktetése az első pillanattól magával ragadó, aki meghallja, szerintem beleszeret a zenébe.

Dániel Balázs Európa-szerte nagyon sok országban játszott már, köztük Németországban, Franciaországban, Svájcban és Lengyelországban, s tavaly Amerikában is turnézott.

F. A.

(Fotó: internet)