Befejeződött az India-ház kivitelezése a Nyíregyházi Állatparkban
Fotó: Szarka Lajos

Az indiai állatvilág bemutatását szolgáló „Indiaház” tovább növeli a Nyíregyházi Állatpark attrakcióinak számát. A projekt keretein belül egy többfunkciós raktár is épült, amely az állatpark működését segíti.

A kivitelezés befejeződött, a raktár műszaki átadása 2020 júliusában, az Indiaház műszaki átadása decemberben lezajlott. Jelenleg a belső dekoráció építése és az állatok beköltöztetése van folyamatban, a három indiai orrszarvú már el is foglalhatta új helyét.

A Nyíregyházi Állatpark hosszú ideje dinamikusan fejlődik. Működése az itt bemutatott állatok számát, kuriozitását, az elhelyezésük minőségét tekintve is példaértékű. Az állatpark célja a Föld állatvilágának minél szélesebb körben történő bemutatása a látogatók számára, amelyhez jól illeszkedik a most megvalósult, India állatvilágát bemutató „Indiaház” az alábbi látványelemekkel:

Látogató tér:

60 férőhelyes attraktív többfunkciós oktató és közösségi tér, élőnövényes dekoráció, műsziklák terráriumok. Egy növényekkel gazdagon díszített, csupasz felületeket indiai motívumokat tartalmazó domborművekkel borított terem, amelyből egyfelől elérhető a páncélos rinocérosz belső, másfelől a tengerparti táj a mangrove parttal és cápamedencével, és a szintén innen megközelíthető külön egység, a teknős bemutatók rendszere.

Szirtcápa- mangrove bemutató:

A látogatók számára a medence felszíne teljes egészében látható lesz, és egy tengerparti életképet fog bemutatni. A bemutató területéből kisebb rész a mangrove mocsár, a nagyobb rész a tengervizes medence. A látogatók le tudnak menni a medence alsóbb szintjére, ahonnan a vízalatti látvány is eléjük tárul, akril panel betekintőkön keresztül.

Szárazföldi teknős bemutatók:

Az 5 db teknős bemutató a látogató térben a központi épületrészben lesz elhelyezve, ahol a déli napsugárzást felülvilágítókon keresztül kapják a terráriumok.

Orrszarvú bemutató:

Az állatok és kifutójuk nagyméretű üvegfelületeken keresztül lesznek láthatóak a látogatók számára. A látogatók várhatóan 2021 tavaszától tekinthetik meg az Indiaházat, mint új attrakciót. A projekt keretében tervezett még egy Afrikai madárröpde megvalósítása.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni szemle az India-házban