Bakondi: Elsőként dönthetünk, a tét: a jövő!

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Nyíregyházi Televízió vendége is volt.

A teljes stúdióbeszélgetést megtekinthetik nézőink a Híregyházában a következő időpontokban:
szerdán 20.30-tól, csütörtökön 18.30-tól és 22.20-tól, pénteken 7.00-tól és 20.30-tól, szombaton 9.00-tól.

Bakondi György szerint a népszavazás nemzeti ügy, mert a migráció jelenlegi formája hosszú távon rendkívüli veszélyt jelent a kultúránkra, az identitásunkra, és a jövőnkre is.

Dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte Bakondi Györgyöt, a rendezvény vendégét a Váci Mihály Kulturális Központban. A dandártábornok ezt követően egyórás előadást tartott a hallgatóságnak. Bakondi György részletesen ismertette, milyen veszélyek fenyegetik Magyarországot. Azt mondta, keleten az orosz–ukrán konfliktus ad aggodalomra okot, délről pedig a migráció. Kiemelte, az elmúlt időszakban 400 ezer migráns lépte át az államhatárt, akik 104 különböző országból jöttek. A probléma kezelésére pedig közel 100 milliárd forintot költött már a kormány. Bakondi György hozzáfűzte, Nyugat-Európában csak lassan jutottak el odáig, amit Magyarországon már a kezdetektől mondanak, hogy uniós megoldás kell a problémára. Kifejtette, hogy az Európai Bizottság egy nyolcpontos kvótacsomagot állított össze, amiről rövidesen a tagállamok miniszterelnökeinek kell véleményt mondani. Magyarországon pedig az a döntés született, hogy erről az embereket is meg kell kérdezni.

További képekért kattintson a fotóra!

– Az unió tagállamai vezetőinek, akiket a lakosság választ meg és a lakosságnak tartoznak felelősséggel, döntést kell hozni most már, politikai döntést arról, hogy a bizottság által előkészített kvótarendszerrel kapcsolatos kérdésben mi történjen, bevezetjük, hosszú távra meghatározzuk a sorsunkat és jövőnket, vagy nem. Mivel politikai veszély fenyeget, politikai döntés következik. Úgy gondolta a kormány és utána a parlament is, hogy legjobb lesz, ha megkérdezzük a magyar embereket: döntsék el! – mondta Bakondi György.

A dandártábornok arra is felhívta a figyelmet, hogy a migrációnak komoly utánpótlása van. Több millió háborús és főként gazdasági menekült akar még az unióba jönni. Elmondta, hogy az Európai Bizottság ellenben nem húzott felső határt, hogy hány főt fogadjon be az unió. Ez pedig meghívólevél lehet sokmillió ember számára. Bakondi György hangsúlyozta, eddig már 2–2,5 millió migráns érkezett Európába. Hangsúlyozta, hogy a migránsok áldozatok, kiszolgáltatott emberek, de ugyanakkor sok veszélyes ember is érkezik velük. Katonák, titkosszolgálati tisztek, hittérítők, akik az iszlám radikalizmusnak toboroznak híveket. Végül elmondta, a tömeges betelepítés nemzeti ügy, mert hosszú távon veszélyt jelent a kultúrára, identitásra és a jövőre. A népszavazás pedig szerinte nemzeti ügy, így minden választópolgárnak véleményt kellene nyilvánítania.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)