Augusztusban ismét szólnak az orgonák - OrgonaPont hangverseny Nyíregyházán!
Augusztusban ismét szólnak az orgonák - OrgonaPont hangverseny Nyíregyházán!

Ha augusztus, akkor orgona! Akár ez a mondat is lehetne a Filharmónia szlogenje a nyár utolsó hónapjában, hiszen már évek óta élvezheti a közönség a nyáresti orgonakoncerteket a templomok hűvösében az OrgonaPont keretében. Ebben az évben Nyíregyházán kívül, Dombrád, Nyírbátor, Nyírtét és Tuzsér is bekapcsolódott a sorozatba!

„Mennyei regiszterek" címmel Rendes Ágnes énekművész és Sárosi Dániel orgonaművész műsorát hallhatjuk. Nagyon színes műsorral készültek az előadók: többek között Krebs, Handel, Vierne, Webber, Franck, Gárdonyi Zsolt, Vivaldi, Fauré műveit hallhatjuk.

Rendes Ágnes nyíregyházi születésű,  a Debreceni Egyetem Zeneművészeti szakán végzett, a Csokonai Színház tagja. Több énekverseny helyezettje. Főbb szerepei: Erkel Ferenc: Bánk bán-Melindája, Kacsóh Pongrác: János vitéz- Iluskája, Mozart: Don Giovanni- Donna Annája.

Sárosi Dániel a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem orgona szakán szerzett orgonaművész-tanári oklevelet. Párhuzamosan a Freiburgi Zeneakadémia hallgatója is lett. Hazai és nemzetközi orgonaversenyeken is eredményesen szerepelt. Jelenleg a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem orgonatanára. A Debreceni Református Kollégium Kántusának orgonistája, valamint a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója.

Augusztus 11-én este 8 órától Nyíregyházán a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban találkozhatnak velük!