Attrakció – Április 14-étől újra gyönyörködhetünk a sóstói szökőkút hang- és fényjátékában
Fotó: Illusztráció

Mint ismeretes, Nyíregyháza MJV Önkormányzata a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül százszázalékos, vissza nem térítendő, európai uniós támogatást nyert Sóstógyógyfürdő komplex turisztikai fejlesztésére, a kivitelezési munkálatok 2021. év végén fejeződtek be. A beruházás során számtalan elemmel gazdagodott Sóstógyógyfürdő, többek között zárt csapadékvíz-elvezető rendszert hoztak létre, parkolók újultak meg, új sétányok jöttek létre, zöldfelületi rekonstrukció, öntözőhálózat kiépítése és trambulinpark építése is megvalósult. A projekt kétségkívül leglátványosabb eleme az Európában is ritkán látott, mintegy 500 négyzetméter vízfelületű, tematizált hang- és fényeffektekkel kiegészített vízjátékot adó szökőkút lett, melynek játékában a próbaüzem során ezrek gyönyörködtek tavaly októberben. Az Aquarius Élményfürdő előtti szökőkút 2022. április 14-én újra működésbe lép, és a turisztikai szezonhoz igazítva már folyamatosan, és egyre bővülő rendben fog működni.

Kedden este megtartották a Tófürdő előtti sóstói szökőkút próbaüzemét. Szerdán a szakemberek már az utolsó simításokat végzik, annak érdekében, hogy csütörtöktől normál üzemben működhessen Sóstógyógyfürdő legújabb attrakciója.

Sóstógyógyfürdő épül, szépül folyamatosan, a tavalyi év végére, októberre készült el a legújabb fejlesztési csomag. A beruházás során számtalan elemmel gazdagodott Sóstógyógyfürdő, többek között zárt csapadékvíz-elvezető rendszert hoztak létre, parkolók újultak meg, új sétányok jöttek létre, zöldfelületi rekonstrukció, öntözőhálózat kiépítése és trambulinpark építése is megvalósult. A projekt kétségkívül leglátványosabb eleme az Európában is ritkán látott, mintegy 500 négyzetméter vízfelületű, tematizált hang- és fényeffektekkel kiegészített vízjátékot adó szökőkút lett, melynek játékában a próbaüzem során ezrek gyönyörködtek tavaly októberben. Az Aquarius Élményfürdő előtti szökőkút 2022. április 14-én újra működésbe lép, és a turisztikai szezonhoz igazítva már folyamatosan, és egyre bővülő rendben fog működni” – mondta el Dicső Péter, a NYÍRVV közterület-kezelési igazgatója.

Az „Előszezon I.” üzemidő során a szökőkút mindennap működni fog 10:00–21:00 óráig, hétfőtől csütörtökig esténként 20:00 órától egy zenei blokkot, péntektől vasárnapig 11:00–21:00 óra között pedig naponta hat zenei blokkot tekinthetnek és hallgathatnak meg a nyíregyháziak és az ide látogató turisták. Húsvéthétfőn természetesen a „hétvégi” programkínálatban gyönyörködhetnek majd. A zenei kínálat összeállítása során a szakemberek tekintettel voltak arra is, hogy minden korosztály megtalálja kedvencét, így a mai modern zenék mellett a gyermekeknek szóló és a klasszikus dalok is helyet kaptak, de hallhatatlan filmzenék, rockdalokat és minden idők legjobbjai is bekerültek a repertoárba. Az április 14-től május 1-ig tartó időszakban az alábbi zenei stílusokban összeállított programblokkokkal találkozhatnak a Sóstóra érkezők.

Hétfő–csütörtök:

20:00: vegyes blokk (klasszikus, modern, filmzene, „best of”, gyermekzenék)

Péntek–vasárnap:

11:00: gyermekblokk

13:00: modern blokk

15:00: gyermekblokk

17:00: „best of” blokk

19:00: vegyes blokk (modern és klasszikus zenék)

20:00: vegyes blokk („best of”, modern, filmzene, vetítés)

Az előttünk álló ünnepi hétvége jellemzően szép idővel kecsegtet, bízunk benne, hogy minél többen csodálhatják majd meg Nyíregyháza legújabb látványosságát.