Átadták Nyíregyháza századik játszóterét - 71 fát is ültettek a környezetébe
Átadták Nyíregyháza századik játszóterét - 71 fát is ültettek a környezetébe

Kedden az Örökösföldön avatta fel a város 100. játszóterét a polgármester. Két különböző korosztálynak szánt játékok mellett padok, asztalok, fák és bokrok is kikapcsolódást nyújtanak az ott élőknek. A város saját forrásból szánt a játszótéri programra az elmúlt 6 évben 241 millió forintot.

Nagyon remélem, hogy az itt lakó családok gyakran lesznek itt. Főleg sok-sok gyerekkel, akik boldogan fognak itt szaladgálni.

Ide még filagóriát tervezünk, és öntözőrendszert, hogy mindig zöld legyen a park - mutatta a 100. játszótér avatásán az aktuális területet a polgármester. Idén ez a harmadik a Bocskai utcai és a sóstói játszótér- sportpark mellett.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte:

Az elmúlt 6 évben tizenegyet építettünk, és 31-et felújítottunk, hogy modern, biztonságos legyen. Valóban ez annak a programnak a része, hogy közösségi színtereket építsünk. Itt ez a tömbbelső – Jósavárosban is építettünk egy tömbbelsőben játszóteret -, biztonságos a gyerekeknek, nem tudnak kiszaladni egyből az útra. Persze nem csak a gyerekeknek, minden generációnak épült. Azért ültettünk 71 fát, legyen árnyék, padokat raktunk ki és nagyon remélem, hogy az itt lakó családok örömmel fogják birtokba venni, és nagyon sok gyerek szaladgál majd itt ezen a játszótéren is. 

Örökösföldön épült a 100. játszótér, önkormányzati forrásból majdnem 38 és fél millió forintért. Abban a városrészben, ahol ezer körüli kisgyerekes család él. De a tervezők gondoltak a nagyobbakra is, az iskolásokra, nekik is szántak sporteszközöket. 2 kombinált játékvár, kötélpálya, ügyességi játékelemek is a térre kerültek.

Tóth Imre, önkormányzati képviselő elmondta:

22 pihenőpad elhelyezése történt meg sétánnyal, ahol az idősebbek is eltölthetik az időt. Több mint 70 nagyobb facsemetét ültettünk. Juhar, kőris, hárs, ami idővel a jobb levegőt és a zöld pihenőövezetet teszi lehetővé. A facsemetéken kívül több száz cserjét is ültettek a NYÍRVV munkatársai, ami szintén a zöldebb környezethez járul majd hozzá.

Az új örökösföldi közösségi tér a Szalag és Lobogó utca ölelésében várja az idős, pihenni vágyó embereket éppúgy, mint a kisgyerekeket, de az iskolásokat is. A cserjék és a fasor néhány éven belül sövénnyel, lombkoronával örvendezteti meg a környék lakóit.

Kapcsolódó galéria

100. játszótér átadó