Átadták a XIII. Nemzetközi Kórusfesztivál és Mesterkurzus bevételét a kórháznak
Átadták a XIII. Nemzetközi Kórusfesztivál és Mesterkurzus bevételét a kórháznak

Több mint 1 millió 100 ezer forint adomány gyűlt össze a nyáron megrendezett XIII. Nemzetközi Kórusfesztivál és Mesterkurzuson. Idén csak online volt lehetőség a rendezvény megtartására a koronavírus miatt, a befolyt adományokat teljes mértékben a kórháznak ajánlotta fel a Cantemus Kórus.

A XIII. Nemzetközi Kórusfesztivál és Mesterkurzus idén nyáron online formában zajlott és magában foglalta a Dr. Adorján Gusztáv emlékhangversenyt is. Nemzetközi online jótékonysági koncert nyitotta az eseményt, melynek például tajvani, japán, orosz, spanyol, indonéz, svéd és dél-afrikai énekkarok voltak a résztvevői, majd több napon keresztül folytatódott az éneklés. Az ebből befolyt összeget a Cantemus Kórus a kórháznak ajánlotta fel.

– Minden segítséget, amit eddig kaptunk és ezt a segítséget is arra fogjuk fordítani, hogy olyan gépeket, műszereket, eszközöket szerezzünk be, amellyel tudjuk javítani a betegellátás színvonalát, tudjuk növelni a betegek biztonságát elsősorban a Covid-ellátás tekintetében, hiszen a felajánlás is erre irányult – mondta el dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója.

Szabó Dénes a sajtótájékoztatón elmondta, hogy saját maga is elkapta a vírust, kórházi ápolásra szorult. Megtapasztalta, milyen nehéz helyzetben vannak a Covid Osztályon dolgozók, és milyen lelkiismeretes munkát végeznek, ezért már ott megfogalmazódott benne a jótékonysági koncert gondolata.

 

 

– Láttam, hogy ez a vírus hihetetlen terhet ró a Covid Osztályra és az egész kórházra, ezért már a betegágyamon elhatároztam, hogy ha én innen kikerülök, attól kezdve azon fogok dolgozni, hogy megvalósítsak egy emlékkoncertet megkérdőjelezhetetlen barátom, dr. Adorján Gusztáv emlékére, illetve, hogy a Covid Osztályon dolgozók munkáját megpróbáljam segíteni – tette hozzá Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy.

 

Az összeget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány számlaszámára utalták át, de jelképesen egy emléktáblán adta át Szabó Dénes karnagy dr. Szűcs Attila orvosigazgatónak.