Átadták a megbízóleveleket – Folytatják a munkát a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselői

Átvették a megbízóleveleket Nyíregyháza megválasztott országgyűlési képviselői. A Fidesz-KDNP két jelöltje, dr. Szabó Tünde és dr. Vinnai Győző a választási bizottságok elnökeitől vették át a megbízásukat, majd a képviselők a következő ciklus terveiről és céljairól is beszámoltak.

Április 3-án országgyűlési választásokat és országos népszavazást is tartottak Magyarországon. Az országos részvételi arány 70 százalék fölötti volt, több mint 5 millió 440 ezren szavaztak. A választás napja zavartalanul telt Nyíregyházán.

Zavartalan választás

Problémamentesen és méltóságteljesen zajlott a választás, valóban a demokrácia igazi ünnepe volt. Nagyon nagy számban jelentek meg a választópolgárok és eleget tudtunk tenni annak az elvárásnak, hogy ezt a szakmailag igen komplikált, egyszerre országgyűlési választást és országos népszavazást is tartalmazó eseményt koordináljuk és lebonyolíthassuk” – így nyilatkozott dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője az április 3-ai eseményekről.

Kormánypárti jelöltek

A választópolgárok több mint 54 százaléka szavazott a Fidesz-KDNP pártlistájára és Nyíregyháza két egyéni országgyűlési választókerületében is a kormánypárt jelöltje kapta a legtöbb szavazatot.

Nyíregyháza nagyon fontos az életemben és mindent szeretnék a jövőben is megtenni annak érdekében, hogy az itt élőket képviselhessem” – mondta köszöntőjében dr. Szabó Tünde, Nyíregyháza régi-új országgyűlési képviselője.

Győzelem másodszor is

Ennek értelmében dr. Szabó Tünde második alkalommal nyert bizalmat a lakosságtól és folytathatja munkáját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben mint Nyíregyháza képviselője.

Mindenkinek érdeke a béke és a biztonság, illetve, hogy azok a programok és fejlesztési lehetőségek, amelyek a jövőt érintik, tovább tudjanak folytatódni. A parlamenti munkámmal azon fogok dolgozni, hogy az itt élőket meghallgatva, minden kérést lehetőleg teljesítve – a Parlamentben és Nyíregyházán is – tudjuk támogatni akár a fiatalokat, akár az időseket vagy családokat” – nyilatkozta szerkesztőségünknek dr. Szabó Tünde.

2. számú körzet

Nyíregyháza körülbelül 30 százaléka, valamint további 20 környező település már a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei 2-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerülethez tartozik. 2022-ben már negyedik alkalommal nyert a választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, dr. Vinnai Győző.

Nálam is az első szó a köszöneté, szeretném megköszönni a választópolgároknak a bizalmat. A 2. számú választókerületben is magas volt a részvétel” – mondta beszédében dr. Vinnai Győző, a kormánypártok újra megválasztott képviselője.

Első helyen a munkahelyteremtés

Ahogy a képviselő fogalmazott, ez a felhatalmazás azt jelenti számára, hogy jó úton jár, a jövőben is a munkahelyteremtés lesz számára az egyik legfontosabb feladat.

Ha munka van, minden van, és abból van tisztes jövedelem, amiből el lehet tartani a családokat. Szerintem, ha országosan nézzük, akkor a családpolitikát és az önkormányzatokat is meg kell erősíteni, de ha az egyének oldaláról nézzük, akkor az infrastruktúrát is fejleszteni kell. Nyíregyháza ebben élen jár, nagyon sokat fejlődött az elmúlt 12 évben. A város hatással van az agglomerációs övezetére is, amelyhez tartozik a választókerületem. Én úgy fogok dolgozni, hogy Nyíregyháza mint megyeszékhely, hatással legyen a megyére, a térségre és ez a kölcsönhatás a másik oldalról is megjelenjen” – nyilatkozta szerkesztőségünk kérdésére dr. Vinnai Győző.

Átadták a megbízóleveleket

Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc jelenlétében, dr. Szabó Tünde részére dr. Rubi Gabriella, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei 01-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke, dr. Vinnai Győző részére dr. Huszti György, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei 02-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnöke adta át a megbízólevelet.

Folytatódik a közös munka

A megválasztott képviselőknek Nyíregyháza polgármestere is gratulált.

Nagyon fontos és jó képet mutat a városról a szavazói részvétel, nagyon sok nyíregyházi elment szavazni, fontosnak tartották, de ez fontos a képviselői legitimitáshoz. Egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen a választás eredménye, valamint törvényesen is zajlott. Minden feltétel adott ahhoz, hogy folytassuk és újabb nagy lendülettel végezzük a munkánkat Nyíregyháza és a nyíregyháziak érdekében” – tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

A most megválasztott képviselők 2022 és 2026 között képviselik majd Nyíregyháza és a vonzáskörzet lakóinak érdekeit a Parlamentben.

Kapcsolódó galéria

Országgyűlési képviselők megbízóleveleinek az átadása 2022