Április 7-től enyhíthetők bizonyos védelmi intézkedések – Friss sajtóközlemény érkezett
Fotó: Kohut Árpád

A védelmi intézkedések feloldásáról szóló jogszabály értelmében a belügyminiszter megállapította, hogy a koronavírus elleni vakcinával beoltott személyek száma elérte a 2.500.000 főt, ezért április 7-től enyhíthetők bizonyos védelmi intézkedések, amelyek országszerte, így városunkban is módosultak: 

- a kijárási korlátozás este 22:00 és reggel 05:00 között van érvényben,

- az üzletek reggel 5:00 és este 21:30 között tarthatnak nyitva,

- kinyithattak azok az üzletek, amelyeket március 8-a óta zárva tartottak, azonban újfajta, m2 alapú szabályok érvényesek az egy időben bent tartózkodó vásárlók számára vonatkozóan. A szabályozás szerint 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet a vásárlótérben.

- A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithattak a fodrászatok, kozmetikák, műkörmösök, kutyakozmetikák és más szolgáltatók is.

Figyelembe véve a módosított szabályokat, dr. Kovács Ferenc polgármester, a Nyírvv Nonprofit Kft. által üzemeltett piacokra vonatkozóan arról döntött, hogy a Búza téri és a Tokaji úti Iparcikk Piacon ismét kinyithat 2021. április 7. napjától valamennyi üzlet a hatályos védelmi és járványügyi intézkedések mellett. Nem változott, hogy az Autópiac továbbra is zárva tart, és a Tokaji úti Iparcikk Piac csak szigorú járványügyi szabályok betartása mellett fogadhatja a vásárlókat.

Ennek értelmében többek között:

- egykapus beléptetés van a Tokaji út irányából,

- a látogatók száma egyidejűleg nem haladhatja meg a 400 főt,

- a piac területén kézfertőtlenítő pontokat biztosítanak, amelyek kihelyezését az árusoktól is kérik, a társaság a piac területén naponta fokozott fertőtlenítést végez,

- a vendéglátó tevékenységet folytató üzletek, büfék nyitva tarthatnak, azonban helyben fogyasztó vendéget nem fogadhatnak, a vendéglátóhelyeken

– beleértve az üzlet/büfé előtti területet

– csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni.

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester megbízásából:

Dr. Kása Brigitta aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője