Álrablás Nyíregyházán

A rendőrség nagy erőkkel látott hozzá a rablás elkövetőjének felkutatásához, melynek során adatokat gyűjtöttek, nagy számú tanút hallgattak ki. A nyomozás hamar eredményt hozott, mert kiderült, hogy a magát sértettnek valló nő több részletkérdésben is valótlanul nyilatkozott, mert például nem is rendelkezett olyan ékszerekkel, amelyeknek elrablását állította.

A rendőrségnek gyanússá vált a nő szavahihetősége, aki az elé tárt bizonyítékok hatására három nappal az eset után megváltoztatta a vallomását. Elmondta, hogy rablás valójában nem történt, az egész történetet ő találta ki, ugyanis anyagi gondjai voltak, a boltból elvett pénzt tartozásaira, illetve családjára költötte. Elismerte azt is, hogy az ékszereit sem vették el, továbbá a boltban használt késsel maga vágta meg a karját.

A rendőrség a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást megszüntette, ugyanakkor hatóság félrevezetésének vétsége miatt feljelentést tett a nő ellen az ügyészségen.

A Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség hatóság félrevezetésének vétsége miatt a nyomozást elrendelte.

A nő számíthat arra is, hogy sikkasztás vétsége miatt is nyomozás indul ellene, hiszen az üzlet kasszájából kivett pénz a munkáltatója tulajdonát képezi.