Akvaristák figyelem! Szeretnél te magad megőrizni egy vagy több fajt a kipusztulástól?
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark a Goodeid Working Group tagja, mely a világ legritkább halfajai közé tartozó mexikói magashegyi fogaspontyok megmentésére, kipusztulásuk megakadályozására alakult nemzetközi szervezet – osztotta meg a Nyíregyházi Állatpark hivatalos közösségi oldalán.

A szervezet különlegessége, hogy hobbistákat is aktivizál a fajok megmentése és az egészséges populációk fenntartása érdekében. A szervezetnek Európában több mint 200 tagja van. – A 25 magyar taggal ebben a hasznos gyakorlati munkát végző természetvédelmi szervezetben a harmadik legnépesebb tábort alkotjuk. Egyedülálló módon hazánkban három középiskola is részt vesz a programban, sőt a munkacsoport központja is a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban található. Ebbe a halcsaládba 42 faj tartozik, melyből a magyar munkacsoport már 20 faj folyamatos fenntartását végzi. A Nyíregyházi Állatparkban évek óta három faj populációinak szigorú tenyésztési program szerinti fenntartása zajlik. Az idei évtől mindhárom fajjal megismerkedhetnek az érdeklődők parkunk Viktória-Házában – olvasható a bejegyzésben.

Amennyiben érdekel az akvarisztika és szeretnél megőrizni egy vagy több fajt a kipusztulástól az alábbi lapokon tudsz érdeklődni:

Márk Liziczai - klg.goodeid@gmail.com

http://www.goodeidworkinggroup.com/